Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Η απαράδεκτη απόφαση του κυπριακού δικαστηρίου για τη MIG δεν μπλοκάρει το Υγεία

tags :
Η απαράδεκτη απόφαση του κυπριακού δικαστηρίου για τη MIG δεν μπλοκάρει το Υγεία
Η έγκριση για την πώληση του Υγεία δόθηκε από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς
(upd)Υπό πίεση βρίσκεται σήμερα η μετοχή της MIG, πέριξ των 0,080 ευρώ, μετά την απαράδεκτη απόφαση του κυπριακού δικαστηρίου για την πώληση του Υγεία.
Σε απάντησή της, η MIG αναφέρει ότι ουδεμία ενημέρωση είχε μέχρι τώρα σχετικά, ενώ ξεκαθαρίζει ότι "δε γνωρίζει τη φερόμενη ως αιτήτρια Marafast Trading Limited, ούτε τη φύση της υπόθεσης η οποία κατά πάσα πιθανότητα αφορά τραπεζική σχέση της αιτήτριας με τη Λαϊκή Τράπεζα Κύπρου".
Σύμφωνα με πληροφορίες του bankingnews.gr, η απόφαση του δικαστηρίου δεν μπορεί να μπλοκάρει την πώληση του Υγεία, η οποία έχει λάβει την έγκριση της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς και αναμένεται να ολοκληρωθεί στις αρχές του 2019.
Μάλιστα, προκαλεί πλήθος ερωτήματα η κυπριακή απόφαση η οποία ουσιαστικά μπλοκάρει την πώληση περιουσιακών στοιχείων ενός μετόχου της πρώην Marfin Popular Bank, νυν Λαΐκής!
Με την ίδια «λογική» του κυπριακού δικαστηρίου κάθε μέτοχος μιας εισηγμένης μπορεί να ευθύνεται με την προσωπική του περιουσία σε περίπτωση που υπάρξει κάποια καταδικαστική απόφαση για την εισηγμένη!!
Προφανώς η εν λόγω απόφαση έχει να κάνει με την εμμονή ορισμένων κυπριακών κύκλων με τον αείμνηστο Ανδρέα Βγενόπουλο, αφού το "κούρεμα" των καταθέσεων στην Κύπρο δεν επιβλήθηκε το 2013 από τη... MIG, αλλά από την κεντρική τράπεζα, επομένως το πιο λογικό είναι όσοι καταφεύγουν στη Δικαιοσύνη καλό είναι να καταφεύγουν έναντι όλων έλαβαν την εν λόγω απόφαση.
Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με την απόφαση του κυπριακού δικαστηρίου, απαγορεύεται στην MIG να πωλήσει τις μετοχές, που κατέχει είτε άμεσα, είτε έμμεσα στην εταιρεία Διαγνωστικό και Θεραπευτικό Κέντρο Αθηνών "ΥΓΕΙΑ" Α.Ε., ενώ ταυτόχρονα απαγορεύει και να υλοποιήσει την απόφαση της Γενικής της Συνέλευσης της 27ης Αυγούστου 2018 ή και οποιασδήποτε άλλης ημερομηνίας, που αφορούν στην πώληση στις εταιρείες Hellenic Healthcare όλων των μετοχών, που κατέχει άμεσα ή έμμεσα στο μετοχικό κεφάλαιο του "ΥΓΕΙΑ".

MIG: Ουδεμία ενημέρωση σχετικά με το διάταγμα του Επαρχιακού Δικαστηρίου της Αμμοχώστου

"Μέχρι σήμερα δεν έχει λάβει επισήμως γνώση της αίτησης βάσει της οποίας εκδόθηκε την Παρασκευή 28.9.2018 διάταγμα του Επαρχιακού Δικαστηρίου της Αμμοχώστου", διευκρινίζει η MIG, μετά από ερώτημα της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, σχετικά με δημοσιεύματα του ηλεκτρονικού τύπου.
Όπως αναφέρει η MIG σε ανακοίνωσή της, "δε γνωρίζει τη φερόμενη ως αιτήτρια Marafast Trading Limited, ούτε τη φύση της υπόθεσης η οποία κατά πάσα πιθανότητα αφορά τραπεζική σχέση της αιτήτριας με τη Λαϊκή Τράπεζα Κύπρου.
Η MΙG μετά τη σημερινή κυπριακή αργία και τη λήψη των σχετικών επίσημων εγγράφων θα ενημερώσει άμεσα το επενδυτικό κοινό για την υπόθεση, στην οποία για άγνωστους μέχρι στιγμής λόγους κακώς την ενέπλεξαν", αναφέρει η διοίκηση της MIG σχετικά.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης