Τελευταία Νέα
Διεθνή

Markit: Περαιτέρω πτώση σημείωσε ο μεταποιητικός κλάδος στην Ευρωζώνη τον Σεπτέμβριο 2018 - Στις 53,2 μονάδες ο PMI

Markit: Περαιτέρω πτώση σημείωσε ο μεταποιητικός κλάδος στην Ευρωζώνη τον Σεπτέμβριο 2018 - Στις 53,2 μονάδες ο PMI
Ο δείκτης δραστηριότητας του μεταποιητικού κλάδου υποχώρησε στα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων δύο ετών
Με τους ασθενέσθερους ρυθμούς των τελευταίων δύο ετών αναπτύχθηκε ο μεταποιητικός κλάδος στην Ευρωζώνη για τον Σεπτέμβριο του 2018, σύμφωνα με τα σημερινά (1/10) στοιχεία της Markit, τα οποία επιβεβαίωσαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών.
Ειδικότερα, ο δείκτης PMI διαμορφώθηκε στις 53,2 μονάδες, έναντι 54,6 μονάδων τον προηγούμενο μήνα, γεγονός που αποτελεί το χαμηλότερο επίπεδο από τον Σεπτέμβριο του 2016.
Ωστόσο, ο δείκτης παρέμεινε σε συνθήκες επέκτασης για 63ο συνεχόμενο μήνα, ενώ ήταν συνεπής με την συνολική τάση του 2018.
Η μεγαλύτερη άνοδος στην παραγωγή καταγράφηκε στον τομέα των καταναλωτικών αγαθών, εν μέσω σημαντικής αύξησης στις νέες παραγγελίες και τις αγορές.
Μεταξύ των τεσσάρων μεγαλύτερων οικονομιών της Ευρωζώνης, η Γερμανία παρέμεινε υψηλότερα, παρά το γεγονός ότι ο δείκτης υποχώρησε στα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων 25 μηνών, ενώ νέα επιβράδυνση σημειώθηκε στη δραστηριότηα της Γαλλίας, με τον δείκτη PMI να υποχωρεί στις 52,5 μονάδες, έναντι 53,5 μονάδων τον Αύγουστο.
Αντίθετα, η μόνη χώρα στην οποία ο δείκτης PMI κατέγραψε άνοδο σε σύγκριση με τον προηγούμενο μήνα ήταν η Ολλανδία, και συγκεκριμένα στις 59,8 μονάδες, έναντι 59,1 μονάδων προηγουμένως.
«Η επιβράδυνση μπορεί να συνδεθεί με την υποτονική ζήτηση και την αυξημένη αποστροφή του κινδύνου στους πελάτες, που συχνά συνδέεται με ανησυχίες για τους εμπορικούς πολέμους και τους δασμούς, αλλά οφείλεται επίσης και στην αυξημένη πολιτική αβεβαιότητα και τις υψηλότερες τιμές», σχολίασε ο επικεφαλής οικονομολόγος της Markit, Chris Williamson.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης