Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Moon (πρόεδρος Ν. Κορέας): Η στρατιωτική συμμαχία με τις ΗΠΑ αποτελεί «κλειδί» για τη διατήρηση της ειρήνης στην περιοχή

Moon (πρόεδρος Ν. Κορέας): Η στρατιωτική συμμαχία με τις ΗΠΑ αποτελεί «κλειδί» για τη διατήρηση της ειρήνης στην περιοχή
Ο πρόεδρος της Νότιας Κορέας τόνισε ότι το μέλλον της ειρήνης με τη Νότια Κορέα είναι «απρόβλεπτο»
Τη θέση ότι η στρατιωτική συμμαχία της Νότιας Κορέας με τις Ηνωμένες Πολιτείες αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους παράγοντες που συμβάλλουν στην ειρήνη στην Κορεατική χερσόνησο, διατύπωσε σήμερα (1/10) ο πρόεδρος της χώρας, Moon Jae-in, όπως αναφέρει το πρακτορείο ειδήσεων Yonhap.
Ειδικότερα, μιλώντας σε εκδήλωση με αφορμή την Ημέρα των Ενόπλών Δυνάμεων της Νότιας Κορέας, ο κ. Moon επεσήμανε ότι το μέλλον της ειρήνης μεταξύ Σεούλ και Πιονγιάνγκ είναι απρόβλεπτο, καθώς «κανείς δεν έχει περπατήσει εκείνο το μονοπάτι» και «είναι δύσκολο να δούμε ποιες δυσκολίες βρίσκονται μπροστά».
«Ο λόγος για τον οποίο μπορέσαμε να κερδίσουμε παραχωρήσεις για μία συμφωνία στον στρατιωτικό τομέα στη σύνοδο κορυφής της Πιονγιάνγκ ήταν η εμπιστοσύνη που έχουμε στον στρατό μας για την υπεράσπιση του έθνους μας», τόνισε ο πρόεδρος της Νότιας Κορέας.
«Η συμμαχία της Νότιας Κορέας και των ΗΠΑ αναπτύσσεται επίσης σε μία μεγάλη συμμαχία που δημιουργεί ενεργά ειρήνη στην Κορεατική Χερσόνησο», τόνισε ο Moon Jae-in, προσθέτοντας ότι οι δυνάμεις «θα συνεχίσουν να εκτελούν την αποστολή τους ως υπερασπιστές της ειρήνης στην κορεατική χερσόνησο, συμβάλλοντας ταυτόχρονα στη σταθερότητα και την ειρήνη της βορειοανατολικής Ασίας».
Σημειώνεται ότι τον Σεπτέμβριο του 2018, ο πρόεδρος της Νότιας Κορέας πραγματοποίησε την τρίτη συνάντηση με τον βορειοκορεάτη ηγέτη, Kim Jong-un, κατά το τρέχον έτος, με τις δύο πλευρές να δεσμεύονται για την πλήρη αποπυρηνικοποίηση της χερσονήσου και να εξακολουθούν να εργάζονται από κοινού για την ειρήνη μεταξύ των δύο εθνών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης