Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Goldman Sachs: Αυτές είναι οι 33 μετοχές που θα «αντέξουν» τον εμπορικό πόλεμο ΗΠΑ - Κίνας

tags :
Goldman Sachs: Αυτές είναι οι 33 μετοχές που θα «αντέξουν» τον εμπορικό πόλεμο ΗΠΑ - Κίνας
Οι μετοχές με υψηλά και σταθερά περιθώρια έχουν την τιμολογιακή δύναμη να αντέξουν το αυξανόμενο κόστος των εισροών από τους δασμούς
Μπορεί η Goldman Sachs να μην είναι αισιόδοξη για την πορεία της παγκόσμιας οικονομίας, εξαιτίας των αναταράξεων που αναμένονται από την επιβολή δασμών στις αμερικανικές εισαγωγές, όμως συστήνει 33 μετοχές που θα αντέξουν σε αυτή τη νέα κατάσταση.
Οι στρατηγικοί αναλυτές της επενδυτικής τράπεζας έχουν ήδη εκτιμήσει ότι οι δασμοί στις εισαγωγές από την Κίνα θα μπορούσαν να διαγράψουν την αύξηση των κερδών για τις εταιρείες του S&P 500 το 2019.
Ωστόσο, οι μετοχές με υψηλά και σταθερά περιθώρια έχουν την τιμολογιακή δύναμη να αντέξουν το αυξανόμενο κόστος των εισροών από τους δασμούς.
"Οι εταιρείες με υψηλή τιμολογιακή ισχύ έχουν καλή θέση να αντέξουν την πίεση κόστους των εισροών στους καταναλωτές, διατηρώντας υψηλά περιθώρια κέρδους", αναφέρει η Goldman Sachs.
«Η αγορά ανταμείβει συνήθως τις εταιρείες με υψηλά περιθώρια κέρδους όταν οι προοπτικές για την κερδοφορία των εταιρειών επιδεινωθούν».
Γι' αυτό το λόγο δημοσίευσαν έναν κατάλογο με 33 εταιρείες, όπως η Coca-Cola Co., η Amgen, η VMWare και η Sirius XM Holdings.
"Καθώς η ενίσχυση από τη φορολογική μεταρρύθμιση εξασθενεί, οι επιχειρήσεις με τη δυνατότητα να διατηρήσουν ή να διευρύνουν τα περιθώρια κέρδους θα γίνουν ολοένα και πιο σπάνιες και πιθανόν να ανταμειφθούν από τους επενδυτές", σύμφωνα με την έκθεση.
 

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης