Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αντεπίθεση Di Maio: Ο Moscovici προκαλεί σκόπιμα για να εξαγριώσει τις αγορές - Προκατάληψη, τυχόν υποβάθμιση της Ιταλίας

Αντεπίθεση Di Maio: Ο Moscovici προκαλεί σκόπιμα για να εξαγριώσει τις αγορές - Προκατάληψη, τυχόν υποβάθμιση της Ιταλίας
Νωρίτερα, ο Moscovici άφησε αιχμές κατά της ιταλικής κυβέρνησης με αφορμή τον στόχο του ελλείμματος που περιλαμβάνεται στον ιταλικό προϋπολογισμό για το 2019
Τα βέλη του κατά του Ευρωπαίου επιτρόπου, Pierre Moscovici, έστρεψε ο αντιπρόεδρος της ιταλικής κυβέρνησης και επικεφαλής του Κινήματος των Πέντε Αστέρων, τη στιγμή που είναι σε εξέλιξη στο Λουξεμβούργο, η συνεδρίαση του Eurogroup. 
Μάλιστα, αν και η Ιταλία δεν περιλαμβάνεται στην επίσημη ατζέντα της συνεδρίασης, ο ιταλικός προϋπολογισμός βρίσκεται στο επίκεντρο των επαφών και των συζητήσεων που πραγματοποιούνται στο περιθώριο.
Σχολιάζοντας δηλώσεις του Ευρωπαίου επιτρόπου, προσερχόμενου στο Eurogroup, o αντιπρόεδρος της ιταλικής κυβέρνησης και επικεφαλής του Κινήματος των Πέντε Αστέρων Luigi Di Maio επεσήμανε «Ο Moscovici μίλησε αρνητικά για τον ιταλικό προϋπολογισμό για να ταράξει τις αγορές» και πρόσθεσε ότι δεν υπάρχει λόγος για τεθεί εν αμφιβόλω ο στόχος του 2,4% για το έλλειμμα του 2019.
Ο Di Maio αναφέρθηκε και στα «θεσμικά όργανα της ΕΕ» τονίζοντας ότι κάποια από αυτά -με τα σχόλια τους για τον ιταλικό προϋπολογισμό- δημιουργούν κλίμα τρομοκρατίας στην αγορά.
Στο στόχαστρο του μπήκαν και οι οίκοι αξιολόγησης για τους οποίους ο Di Maio τόνισε ότι «εάν υποβαθμίσουν την Ιταλία θα δείξουν προκατάληψη κατά της κυβέρνησης».
Πάντως σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδει το Reuters, o Ιταλός υπουργός Οικονομικών ενημέρωσε τους ομολόγους του κατά τη συνεδρίαση του Eurogroup, οι συνομιλίες εντός της κυβέρνησης για τις λεπτομέρειες του προϋπολογισμού συνεχίζονται.

Οι δηλώσεις Moscovici

Νωρίτερα, ο Moscovici επεσήμανε ότι η ιταλική κυβέρνηση πρέπει να πει την αλήθεια στον λαό της, ενώ εξήγησε ότι όλων των ειδών οι δαπάνες, ανεξαρτήτως τους ποιός είναι ο στόχος τους ή η αναπτυξιακή τους δυναμική, στο τέλος της μέρας καταλήγουν στο χρέος και αυτό το πληρώνουν οι πολίτες.
Ο Moscovici τόνισε ότι οι κανόνες υπάρχουν «για να μην καταλήγουν οι πολίτες να πληρώνουν πάρα πολύ ακριβά τέτοιες δαπάνες».
Επίσης, σημείωσε ότι ο ίδιος δεν είναι σε καμία περίπτωση υπέρμαχος της λιτότητας, τόνισε ότι η Ιταλία έχει ωφεληθεί εξαιρετικά και περισσότερο από κάθε άλλη χώρα από την ευελιξία του συμφώνου σταθερότητας και εξήγησε ότι η εσωτερική διαδικασία κατάρτισης των μεγεθών στο εσωτερικό της χώρας συνεχίζεται.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης