Τελευταία Νέα
Πολιτική

Δημοκρατικός φαρισαϊσμός: Ποδοπατείται η πλειοψηφία στην FYROM - Το 2,9% έλλειμμα ή το 2,4% απειλεί την Ιταλία;

Δημοκρατικός φαρισαϊσμός: Ποδοπατείται η πλειοψηφία στην FYROM - Το 2,9% έλλειμμα ή το 2,4% απειλεί την Ιταλία;
H δημοκρατία κάποια στιγμή πρέπει να λειτουργήσει.
Οι περιπτώσεις της Ιταλίας και της FYROM μπορεί να είναι ασύνδετες αλλά αποκαλύπτουν το πώς λειτουργεί η δημοκρατία και πως λειτουργούν τα θεσμικά όργανα της Ευρώπης.
Στην Ιταλία έχει ξεσπάσει κρίση με τις Βρυξέλλες επειδή η ιταλική κυβέρνηση εισηγήθηκε το δημοσιονομικό έλλειμμα να διαμορφωθεί στο 2,4% του ΑΕΠ δηλαδή 42 δισεκ. για το διάστημα 2019, 2020 και 2021.
Η Ευρώπη ανέμενε 1,6% δημοσιονομικό έλλειμμα και ξέσπασε κρίση που αμέσως μεταφράστηκε σε επίπτωση στο κόστος χρηματοδότησης της Ιταλίας με το 10ετές ομόλογο στο 3,24%  έναντι 4,20% της Ελλάδος.
Την ίδια ώρα όμως λησμονεί η Ευρώπη ότι ο Renzi ο πρώην πρωθυπουργός της Ιταλίας σοσιαλιστής και «καλό παιδί» της Ευρώπης είχε εισηγηθεί δημοσιονομικό έλλειμμα 2,9% το 2017 ώστε να εξοικονομεί 30 δισεκ. ετησίως για την ανάπτυξη.
Το 2017 ο Renzi κατέθεσε μια πρόταση εντός των ορίων της συνθήκες του Μάαστριχτ και η Ευρώπη την εξέταζε.
Το 2018 η νέα κυβέρνηση καταθέτει πρόταση για δημοσιονομικό έλλειμμα 2,4% και το ευρωπαϊκό σύστημα δημοκρατίας τους αποκαλεί λαϊκιστές, ακραίους και επικίνδυνους.
Το 2,9% ή το 2,4% τελικώς είναι μεγαλύτερη απειλή για την δημοσιονομική σταθερότητα;

Υπάρχει και η φαιδρή περίπτωση της FYROM

Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι το δημοψήφισμα της FYROM ήταν φιάσκο κυρίως γιατί το μποϊκόταρε η καθολική πλειοψηφία.
Το 36,86% συμμετείχε και το 63% απείχε και από το 36,8% το 15% ήταν Αλβανοί δηλαδή οι σλάβοι «Μακεδόνες» συμμετείχαν με 21% δηλαδή το 21% των σλάβων αποφάσισε.
Στην FYROM το σύνταγμα ορίζει ότι δημοψήφισμα όπου δεν επιτυγχάνετε πλειοψηφία του 51% θεωρείται άκυρο.
Ο Zaev ο πρωθυπουργός της FYROM υπέστη βαριά ήττα καθώς δεν μπορεί να μιλάει για απόφαση της δημοκρατίας με συμμετοχή 36%.
Το δημοψήφισμα είναι περίγελος.
Όμως η Ευρώπη η βαθιά δημοκρατική Ευρώπη που πιστεύει στις δημοκρατικές αξίες αμέσως ποδοπάτησε την δημοκρατία.
Αδιαφόρησαν για την συμμετοχή μειοψηφίας όχι 36% και το 6% των πολιτών να συμμετείχε η Ευρώπη πάλι κάτι θα επικαλείτο για να κάνει αποδεκτό το αποτέλεσμα το οποίο θυμίζει Βόρειο Κορέα.
Η συμφωνία των Πρεσπών όπου η FYROM μετονομάζεται σε Βόρεια Μακεδονία και ξεκινούν οι διαδικασίες ένταξης σε ΝΑΤΟ και ΕΕ είναι όχι απλά απαράδεκτη αλλά έχει καταδικαστεί από την πλειοψηφία των ελλήνων και το 67% των σκοπιανών.
Στην Ελλάδα το 70% των πολιτών τάσσεται κατά της συμφωνίας των Πρεσπών και στην FYROM το 67% των σκοπιανών επίσης τάσσεται κατά
H δημοκρατία κάποια στιγμή πρέπει να λειτουργήσει.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης