Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Υποψηφιότητα για turnaround story βάζουν ζημιογόνες εισηγμένες – Ζητούμενο η διατήρηση της βελτίωσης

Υποψηφιότητα για turnaround story βάζουν ζημιογόνες εισηγμένες – Ζητούμενο η διατήρηση της βελτίωσης
Μικρομεσαίες εταιρείες δείχνουν να ξεπερνούν την κρίση και να βγάζουν κέρδη – Όσες έχουν καλή καθαρή θέση και χαμηλό δανεισμό μπορούν να ξεχωρίσουν στο ΧΑ
Σημαντική βελτίωση εμφανίζουν αρκετές εισηγμένες στο πρώτο εξάμηνο της τρέχουσας χρήσης καταφέρνοντας να ξεπεράσουν τις ζημιές και να βγάλουν κέρδη.
Τα μηνύματα είναι ενθαρρυντικά αν και η προσπάθεια θα πρέπει να συνεχιστεί ώστε να διατηρηθούν τα κέρδη στο σύνολο της χρήσης.
Σε περίπτωση που διατηρηθούν τότε κάποιες αποτιμήσεις θα πρέπει να θεωρούνται ελκυστικές.
H Byte αύξησε το τζίρο της στα 12,7 εκατ. ευρώ από 10,3 εκατ. ευρώ και γύρισε σε κέρδη 218 χιλ. ευρώ από ζημιά 179 χιλ. ευρώ.
Έχει καθαρή θέση 13,3 εκατ. ευρώ και συνολικές υποχρεώσεις 15,6 εκατ. ευρώ.
Τα ταμειακά διαθέσιμα ανέρχονταν στα 3,4 εκατ. ευρώ.
H Creta Farms μετά τις μεγάλες ζημιές λόγω Μαρινόπουλου προσπαθεί μέσω αύξησης πωλήσεων να φέρει κέρδη.
Οι πωλήσεις ανήλθαν στα 55,1 εκατ. ευρώ από 49,7 εκατ. ευρώ και τα καθαρά κέρδη στις 326 χλ. ευρώ από 279 χιλ. ευρώ.
Πάντως ο μεγάλος δανεισμός και οι ζημιές λόγω της αμερικανικής θυγατρικής προβληματίζουν.
Η Fieratex με τζίρο 16,7 εκατ. ευρώ από 16,3 εκατ. ευρώ σχεδόν διπλασίασε το μικτό κέρδη και γύρισε σε κέρδη 82 χιλ. ευρώ από ζημιά 212 χιλ. ευρώ και αν οι φόροι δεν ήταν τόσο υψηλοί θα είχε καλύτερη τελική γραμμή.
Η ΕΚΤΕΡ έδειξε μεγάλη βελτίωση αφού οι πωλήσεις ανήλθαν στα 10,7 εκατ. ευρώ από 3 εκατ. ευρώ και η τελική γραμμή έδειξε κέρδη 690 χιλ. ευρώ από ζημιά 679 χιλ. ευρώ.
Η χαμηλή αποτίμηση και η μεγάλη έκταση στην Πάρο δικαιολογούν καλύτερη πορεία στο ταμπλό.   
Η Lavipharm, που στην προηγούμενη χρήση είχε έκτακτα από παύση ενοποίησης θυγατρικής είχε τζίρο 16,5 εκατ. ευρώ από 16,3 εκατ. ευρώ αλλά έβγαλε κέρδη 495 χιλ. ευρώ από 14,3 εκατ. ευρώ.  
Η Δρομέας είχε καλή αύξηση τζίρου στα 7,8 εκατ. ευρώ από 4,2 εκατ. ευρώ και γύρισε σε κέρδη 28 χιλ. ευρώ από ζημιά 980 χιλ. ευρώ.
Η Μουζάκης βελτίωσε οριακά τον τζίρο της στα 3,1 εκατ. ευρώ από 3 εκατ. ευρώ και αύξησε τα κέρδη στις 638 χιλ. ευρώ από 433 χιλ. ευρώ.
Η Ίλυδα αν και δεν βελτίωσε πωλήσεις (1,24 εκατ. ευρώ από 1,25 εκατ. ευρώ) βελτίωσε μικτό κέρδος και εμφάνισε κέρδη 8 χιλ. ευρώ από ζημιά 233 εκατ. ευρώ.
Τέλος η Τρία Άλφα με τζίρο μόλις 312 χιλ. ευρώ από 232 χιλ. ευρώ κατάφερε να βγάλει κέρδη 39 χλ. ευρώ από ζημιά 35 χιλ. ευρώ.
Ωστόσο με τέτοιους τζίρους δεν μπορούμε να κάνουμε λόγω για προοπτικές.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης