Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Fasanara Capital: Οι εύθραυστες αγορές βρίσκονται τώρα στην άκρη του χάους

tags :
Fasanara Capital: Οι εύθραυστες αγορές βρίσκονται τώρα στην άκρη του χάους
Fasanara: Ο δείκτης S&P χαρακτηρίζεται ως ο πιο ακριβός στην ιστορία.
Η μεγαλύτερη φούσκα μετοχών υπάρχει στις ΗΠΑ και είναι ο δείκτης  Nasdaq και ο S&P 500.
Αυτό αποδεικνύουν και τα θεμελιώδη αναφέρει σε ανάλυσή της η Fasanara Capital όπως, P/Sales, P/Book, EV/EBITDA, Cash Flow Yield, Forward P/E
Η Fasanara, πρόσθεσε στον κατάλογο το «Peak PEG Ratio», ένας δείκτης του πόσο ακριβή είναι μια μετοχή σε σχέση με την ικανότητά της να παράγει κέρδη.
Σε μεμονωμένες μετοχές, ο δείκτης PEG χρησιμοποιείται ευρέως, όπως και η λογική για τους επενδυτές να έχουν τη βούληση να πληρώνουν υψηλότερα πολλαπλάσια για αποθέματα ικανά να δημιουργήσουν υψηλή ανάπτυξη.
Ωστόσο, για τους δείκτες, αυτό σπάνια γίνεται.
 Εάν και όταν το κάνετε, αυτό είναι το αναμφισβήτητο αποτέλεσμα:



Ο δείκτης S&P χαρακτηρίζεται ως ο πιο ακριβός στην ιστορία.
 Σε σύγκριση με τη δυνητική οικονομική ανάπτυξη, τα πολλαπλάσια του S&P 500 ξεπερνούν ακόμη και αυτά που παρατηρήθηκαν κατά τη διάρκεια του φούσκας των τεχνολογικών μετοχών το 2000.
 Όταν μετρήθηκε σε σχέση με τη δυνητική ανάπτυξη, ακόμη και ενάντια στα μέγιστα κέρδη του σε 10 χρόνια, ο δείκτης S&P ποτέ δεν ήταν ποτέ πριν τόσο ακριβός. Είναι υψηλότερα περίπου 60% πάνω από την ιστορική μέση εύλογη αξία του.

Πόσο ακριβή είναι η αγορά ομολόγων στην Ευρώπη

Η μεγαλύτερη φούσκα των ομολόγων είναι εκεί στην Ευρώπη, όπου τα πραγματικά και τα ονομαστικά επιτόκια εξακολουθούν να είναι αρνητικά.
Οι αποδόσεις των ομολόγων είναι ιστορικά ευθυγραμμισμένες με τα ποσοστά ανάπτυξης και πληθωρισμού, σύμφωνα με τα βασικά μοντέλα αποτίμησης.



Σε σύγκριση με την αύξηση των τάσεων, τα κρατικά ομόλογα στην κεντρική Ευρώπη σπάνια ήταν τόσο ακριβά όσο είναι σήμερα.
Είναι 250/300 βασικές μονάδες μακριά από το σημείο ισορροπίας.

Πόσο πιο ακριβά μπορούν να γίνουν

Όχι πολύ περισσότερο, ίσως.
Αυτό διαπιστώνουμε στις μελέτες μας σχετικά με τη διάρθρωση της αγοράς και αυτό που ονομάζουμε Ανάλυση σημείων εξαναγκασμού (TPA).

Κανείς δεν νοιάζεται

Ας είμαστε σαφείς: κανείς δεν ενδιαφέρεται για τις αποτιμήσεις αυτές τις μέρες στις αγορές.
 Η έλλειψη ενδιαφέροντος είναι ορατή σε όλο το φάσμα των επενδύσιμων περιουσιακών στοιχείων, δημόσιων και ιδιωτικών: μετοχές, ομόλογα, υψηλή απόδοση, αναδυόμενες αγορές, επιχειρηματικά κεφάλαια, ιδιωτικά κεφάλαια, ακίνητα.

Η υπόθεση του κρίσιμου μετασχηματισμού

Η θεωρία του χάους και η θεωρία της καταστροφής μπορούν να βοηθήσουν στη διάχυση της τρέχουσας κατάστασης στις αγορές.
Χρόνια μνημειώδους ποσοτικής χαλάρωσης και αρνητικών επιτοκίων είχαν σαν αποτέλεσμα η νομισματική πολιτική να επηρεάσει τα πρότυπα συμπεριφορά των επενδυτών και άλλαξε την ίδια τη δομή της αγοράς.
Η δομή της αγοράς μεταφέρθηκε σε μια παγίδα χαμηλής ποικιλότητας, όπου διατρέχουν κίνδυνοι συγκέντρωσης διαφορετικής φύσης και ένωση
Περίπου. Το 90% των ημερήσιων ροών κεφαλαίων στις ΗΠΑ είναι σήμερα παθητικό ή σχεδόν παθητικό, περίπου.
Το 90% των επενδυτικών στρατηγικών κάνει το ίδιο πράγμα είτε είναι συνδεδεμένο με τις τάσεις είτε συνδέεται με τη μεταβλητότητα, η μαζική συγκέντρωση των διευθυντικών στελεχών βλέπει τους πρώτους 3 διαχειριστές περιουσιακών στοιχείων που ελέγχουν παγκοσμίως 15 τρισεκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ (σε περισσότερες από 20 φορές ολόκληρη την αγορά ανώτατο όριο πολλών χωρών της ομάδας G20), περίπου.
 Το 80% της απόδοσης του δείκτη Nasdaq το 2018 οφείλεται μόνο σε τρεις μετοχές, μια χούφτα τεχνολογικών μετοχών.
Η δομή μορφοποίησης της αγοράς, υπό την αδιαμφισβήτητη ώθηση του ιδεολογικού μοντέλου νέας ηλικίας QE / ZIRP, είναι ο οδηγός μιας ταυτόχρονης υπερεκτίμησης για τα ομόλογα και τις μετοχές (Twin Bubbles) που δεν ταιριάζουν στο σύγχρονο οικονομικό ιστορικό, που θεωρείται πάντα αξιόπιστο. μια κατάσταση η οποία περαιτέρω συνδυάζει πιθανές συστημικές βλάβες.
Η αγορά έχει χάσει τη βασική της λειτουργία της ανακάλυψης των τιμών, της ικανότητάς της να μαθαίνει και να εξελίσσεται.
Επομένως, είναι επιρρεπής στη δυναμική της κρισιμότητας, όπως περιγράφεται από την πολυπλοκότητα της επιστήμης σε άφθονες λεπτομέρειες.
Αυτή είναι η ανεξερεύνητη, ακούσια συνέπεια της ακραίας πειραματικής νομισματικής πολιτικής.
Διαπιστώνεται μια κατάσταση που απέχει πολύ από την ισορροπία για τις αγορές, μια αποκαλούμενη ασταθής ισορροπία, όπου το σύστημα Resilience αποδυναμώνεται και η ευθραυστότητα της αγοράς πλησιάζει τα κρίσιμα σημεία απόληξης.
Ενώ είναι αδύνατον να καθοριστεί το ακριβές κατώτατο όριο για μια τέτοια κρίσιμη μετάβαση μέσα σε ένα στοχαστικό κόσμο, είναι πολύ πιθανό να πούμε ότι βρισκόμαστε ήδη σε μια τέτοια ζώνη μετάβασης φάσης, όπου οι αγορές έμοιαζαν εύθραυστες, έμειναν κρίσιμες για μικρές διαταραχές και όπου είναι όλο και περισσότερο πιθανό να υπάρξουν σοβαρές αναταράξεις.
Οι εύθραυστες αγορές βρίσκονται τώρα στην άκρη του χάους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης