Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Ron Paul Institute: Ο σοσιαλισμός στις ΗΠΑ, κόντρα στο σοσιαλισμό της Βενεζουέλας

Ron Paul Institute: Ο σοσιαλισμός στις ΗΠΑ, κόντρα στο σοσιαλισμό της Βενεζουέλας
Ron Paul :Ο σοσιαλισμός δεν λειτουργεί, πρόκειται για ένα οικονομικό σύστημα που βασίζεται στη χρήση βίας και όχι στην οικονομική ελευθερία επιλογής
Την περασμένη εβδομάδα παρακολουθήσαμε το θέαμα της Nikki Haley, Πρεσβευτή των ΗΠΑ στα Ηνωμένα Έθνη, να συμμετέχει σε διαμαρτυρία έξω από το κτίριο του ΟΗΕ, καλώντας τους κατοίκους της Βενεζουέλας να ανατρέψουν την κυβέρνησή τους.
 «Θα αγωνιστούμε για τη Βενεζουέλα», φώναξε μέσα από ένα μεγάφωνο, «θα συνεχίσουμε να το κάνουμε μέχρι να φύγει ο Maduro».
Αυτή είναι η νοοτροπία των νεοσυντηρητικών: ότι με κάποιο τρόπο οι ΗΠΑ έχουν την εξουσία να πουν στον υπόλοιπο κόσμο πώς να ζήσουν και ποιος μπορεί να κατέχει πολιτική δύναμη ανεξάρτητα από τις εκλογές αναφέρει σε ανάλυσή του το Ron Paul Institute for Peace & Prosperity.
Μετά από περισσότερο από ένα χρόνο που η Ουάσινγκτον παραγκωνίζεται από ισχυρισμούς απαλλαγμένους από αποδεικτικά στοιχεία ότι οι Ρώσοι έχουν επηρεάσει τις εκλογές των ΗΠΑ το 2016, ένας ανώτερος αξιωματούχος της αμερικανικής κυβέρνησης ζητά ανοιχτά την ανατροπή ενός εκλεγμένου ηγέτη στο εξωτερικό.
Φανταστείτε εάν ο σύμβουλος εθνικής ασφάλειας του Προέδρου Putin είχε πάρει ένα μεγάφωνο στη Νέα Υόρκη και καλούσε τους κατοίκους των Ηνωμένων Πολιτειών να ανατρέψουν τη διακυβέρνηση τους με τη βία!
Στον ΟΗΕ, ο πρόεδρος της Βενεζουέλας Maduro κατηγόρησε τα δυτικά μέσα ενημέρωσης ότι προκάλεσαν την κρίση στη χώρα του για να προωθήσουν την αιτία για μια άλλη «ανθρωπιστική παρέμβαση».
Κάποιοι μπορεί να γελάσουν σε μια τέτοια αξίωση, αλλά η πρόσφατη ιστορία δείχνει ότι οι επεμβατικοί βρίσκονται για να ωθήσουν την αλλαγή καθεστώτος, και τα μέσα ενημέρωσης πηγαίνουν μαζί με τα ψέματα.
Θυμηθείτε τα ψέματα για τον Gaddafi,  και τα «κινητά εργαστήρια χημικών» στο Ιράκ.
Κρίνοντας από την πρακτική του παρελθόντος, πιθανόν να υπάρχει κάποια αλήθεια στις αξιώσεις του Maduro.
Γνωρίζουμε ότι ο σοσιαλισμός δεν λειτουργεί.
Πρόκειται για ένα οικονομικό σύστημα που βασίζεται στη χρήση βίας και όχι στην οικονομική ελευθερία επιλογής.
Αλλά ενώ πολλοί Αμερικανοί φαίνεται να βρίσκονται σε πανικό για τις αποτυχίες του σοσιαλισμού στη Βενεζουέλα, δεν φαίνεται να ανησυχούν ότι αυτό το ζήτημα στο εσωτερικό ο Πρόεδρος Trump μόλις υπέγραψε ένα τεράστιο νομοσχέδιο δαπανών ύψους 1,3 τρισεκατομμυρίων δολαρίων που προσφέρει τον σοσιαλισμό σε κλίμακα που οι Βενεζουελοί δεν έχουν καν φανταστεί.
Στην πραγματικότητα, αυτός ο λογαριασμός δαπανών είναι τρεις φορές το συνολικό ακαθάριστο εγχώριο προϊόν της Βενεζουέλας!
Γιατί όλο το νεοσυντηρητικό και ανθρωπιστικό-παρεμβατικό «ενδιαφέρον» για τον λαό της Βενεζουέλας;
Μία ιδέα μπορεί να είναι το γεγονός ότι η Βενεζουέλα συγκαταλέγεται στα μεγαλύτερα αποθέματα πετρελαίου παγκοσμίως.
Περισσότερο από τη Σαουδική Αραβία.
Μην πιστεύετε αυτό το προκατειλημμένο ενδιαφέρον να βοηθήσουν το λαό της Βενεζουέλας.
Εάν η Ουάσινγκτον είχε πραγματικό ενδιαφέρον για τη Βενεζουέλα, δεν θα σχεδίαζαν την αλλαγή καθεστώτος για τη χώρα, θεωρώντας ότι κάθε τέτοια «απελευθέρωση» αλλού έχει τελειώσει με τους ανθρώπους να είναι χειρότεροι από πριν!
Όχι, εάν η Ουάσιγκτον - και οι υπόλοιποι από εμάς - ενδιαφέρονται πραγματικά για τους Βενεζουέλας, θα απαιτούσαμε τον τερματισμό των φοβερών οικονομικών κυρώσεων των ΗΠΑ στη χώρα - οι οποίες θα επιδεινώσουν μόνο την κακή κατάσταση.
Και ίσως θα μπορούσαμε να οδηγήσουμε μάλιστα με παράδειγμα, αντιτιθέμενοι στον πραγματικό, υπάρχοντα σοσιαλισμό εδώ στο εσωτερικό των ΗΠΑ πριν επιδιώκουμε να «σκοτώσουμε» τα σοσιαλιστικά τέρατα στο εξωτερικό αναφέρει με δεικτικό τρόπο το το Ron Paul Institute for Peace & Prosperity.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης