Άμυνα – Διπλωματία

Αμερικανοί και Τούρκοι στρατιώτες εκπαιδεύονται ενόψει των κοινών περιπολιών τους στη Μανμπίτζ της Συρίας

tags :
Αμερικανοί και Τούρκοι στρατιώτες εκπαιδεύονται ενόψει των κοινών περιπολιών τους στη Μανμπίτζ της Συρίας
Tουρκικές και αμερικανικές δυνάμεις κάνουν ήδη περιπολίες στην περιοχή, αλλά ανεξάρτητα μεταξύ τους
Παρά τις τεταμένες αμερικανοτουρκικές σχέσεις, οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Τουρκία ξεκίνησαν κοινές στρατιωτικές ασκήσεις προκειμένου να αρχίσουν σύντομα κοινές περιπολίες στην περιοχή της Μανμπίτζ, στη βόρεια Συρία, ανακοίνωσε σήμερα (1/10) ο υπουργός Άμυνας J. Mattis.
Όπως είχαν συμφωνήσει οι δύο χώρες τον Ιούνιο, οι τουρκικές και οι αμερικανικές δυνάμεις κάνουν ήδη περιπολίες στην περιοχή, αλλά ανεξάρτητα μεταξύ τους.
Η εκπαίδευση είναι το τελευταίο βήμα πριν ξεκινήσουν οι κοινές περιπολίες.
"Οι ασκήσεις είναι σε εξέλιξη και απλώς πρέπει να δούμε πώς θα πάει" είπε ο Mattis στους δημοσιογράφους που τον συνοδεύουν στο ταξίδι του στο Παρίσι.
Εξήγησε ότι επί του παρόντος εκπαιδεύονται οι Αμερικανοί στρατιώτες και θα ακολουθήσει, για μερικές εβδομάδες, η εκπαίδευση των Τούρκων συναδέλφων τους, πριν ξεκινήσουν οι περιπολίες.
Η εκπαίδευση αυτή θα γίνει στην Τουρκία.
Η Άγκυρα είναι οργισμένη με τη στήριξη που προσφέρει η Ουάσινγκτον στην κουρδική συριακή οργάνωση YPG, την οποία θεωρεί τρομοκρατική. Πριν από τη συμφωνία του Ιουνίου απειλούσε ότι θα εξαπέλυε χερσαία επιχείρηση στη Μανμπίτζ, παρά την παρουσία αμερικανικών δυνάμεων στην περιοχή αυτή.
Αναφερόμενος στην επίσκεψή του στο Παρίσι, ο Mattis είπε ότι σκοπεύει να συζητήσει την κατάσταση στη Συρία αλλά και την Αφρική στη συνάντηση που θα έχει με την Γαλλίδα ομόλογό του αλλά και με τον πρόεδρο E.Macron.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης