Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Έργο στο Ιράκ αξίας 69 εκατ. ευρώ ανέλαβε η J&P Άβαξ – Στα 1,1 δισ. ευρώ το ανεκτέλεστο

tags :
Έργο στο Ιράκ αξίας 69 εκατ. ευρώ ανέλαβε η J&P Άβαξ – Στα 1,1 δισ. ευρώ το ανεκτέλεστο
Τα έργα στην εγχώρια αγορά αντιπροσωπεύουν ποσοστό 36% του ανεκτέλεστου υπολοίπου της 30.06.2018 και τα διεθνή έργα ποσοστό 64%
Σύμβαση αξίας περίπου 69 εκατ. ευρώ και διάρκειας 24 μηνών υπέγραψε η J&P Άβαξ με την κοινοπραξία Basrah Gas στην οποία μετέχουν οι South Gas Company of Iraq, Shell Gas Iraq BV και Mitsubishi.
Όπως αναφέρει η εισηγμένη στις λογιστικές καταστάσεις εξαμήνου η σύμβαση αφορά στην εκβάθυνση του λιμένος στο Umm Qasr του Ιράκ και την αποκατάσταση των προβλήτων 1 & 2 του τερματικού σταθμού, προκειμένου τα πολύ μεγάλα πλοία φόρτωσης υγραερίου (VLGCs) και τα πλοία συμπυκνωμένου φορτίου να προσεγγίζουν τις προβλήτες σε κατάσταση πλήρους φόρτωσης χωρίς να είναι απαραίτητη η χρήση βοηθητικών φορτηγίδων (spacer barges).
 Το έργο περιλαμβάνει τις εκβαθύνσεις, τη διαχείριση του υλικού απόριψης στην ξηρά, τις καταδυτικές έρευνες για την έδραση των προβλήτων, και την αποκατάσταση του εξοπλισμού για τους βραχίονες φόρτωσης και τα άγκιστρα γρήγορης αποδέσμευσης.
Στο τέλος του πρώτου εξαμήνου του 2018 το ανεκτέλεστο υπόλοιπο του Ομίλου, δηλαδή το τμήμα των υπογεγραμμένων συμβάσεων κατασκευής έργων που δεν έχει αποτυπωθεί στις οικονομικές καταστάσεις ως προς την παραγωγή εσόδων και εξόδων, ανερχόταν σε 1,1 δισ. ευρώ (έναντι 1,3 δισ. ευρώ στο τέλος του 2017).
Επισημαίνεται ότι στο ανωτέρω ανεκτέλεστο υπόλοιπο του Α’ Εξαμήνου 2018 δεν συμπεριλαμβάνονται ανεκτέλεστες συμβάσεις υπηρεσιών και ακινήτων.
Τα έργα στην εγχώρια αγορά αντιπροσωπεύουν ποσοστό 36% του ανεκτέλεστου υπολοίπου της 30.06.2018 και τα διεθνή έργα ποσοστό 64% .

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης