Τελευταία Νέα
Διεθνή

Βρετανία: Σε χαμηλά 6 μηνών υποχώρησε ο κατασκευαστικός κλάδος τον Σεπτέμβριο 2018 - Στις 52,1 μονάδες ο PMI

Βρετανία: Σε χαμηλά 6 μηνών υποχώρησε ο κατασκευαστικός κλάδος τον Σεπτέμβριο 2018 - Στις 52,1 μονάδες ο PMI
Τα στοιχεία για την δραστηριότητα του κατασκευαστικού κλάδου αποδείχθηκαν κατώτερα σε σύγκριση με τις εκτιμήσεις των αναλυτών
Με τους ασθενέσθερους ρυθμούς των τελευταίων έξι μηνών αυξήθηκε ο κατασκευαστικός κλάδος στη Μεγάλη Βρετανίας, σύμφωνα με τα σημερινά (2/10) στοιχεία της Markit, καθώς και οι τρεις υποδείκτες απώλεσαν τη δυναμική των προηγούμενων μηνών.
Ειδικότερα, ο δείκτης PMI διαμορφώθηκε στις 52,1 μονάδες, έναντι 52,9 μονάδων τον προηγούμενο μήνα, με τα αποτελέσματα μάλιστα να αποδεικνύονται κατώτερα σε σχέση με τις εκτιμήσεις των οικονομολόγων, οι οποίοι ανέμεναν ο δείκτης να διαμορφωθεί στις 53,1 μονάδες.
Ο τομέας των πολιτικών μηχανικών εμφάνισε την χειρότερη επίδοση μεταξύ των δεικτών, ενώ τόσο ο τομέας κατασκευής κατοικιών όσο και ο τομέας εμπορικών κτηρίως διατήρησαν σταθερό ρυθμό επέκτασης.
Ταυτόχρονα, ο όγκος των νέων επιχειρήσεων σημείωσε ταχύτερη άνοδο, καθώς η αύξηση των νέων παραγγελιών άγγιξε τα υψηλότερα επίπεδα από τον Δεκέμβριο του 2016, ενώ η απασχόληση στον κλάδο αυξήθηκε με τους ταχύτερους ρυθμούς από τον Δεκέμβριο του 2015.
Ωστόσο, η αισιοδοξία μεταξύ των επιχειρήσεων αναφορικά με τις προοπτικές των επόμενων δώδεκα μηνών υποχώρησε στο δεύτερο χαμηλότερο επίπεδο από τον Φεβρουάριο του 2013.
«Παρά τη μεγαλύτερη άνοδο των νεών παραγγελιών από τον Δεκέμβριο του 2016, ο τομέας παραμένει σε υποτονική διάθεση, με την επιχειρηματική αισιοδοξία να είναι στο δεύτερο χαμηλότερο επίπεδο από τις αρχές του 2013», σημείωσε ο διευθυντής της CIPS Group, Duncan Brock, προσθέτοντας ότι «η αιτία αυτής της δυσφορίας είναι η αύξηση του κόστους και οι οξείες ελλείψεις στις πρώτες ύλες», καθώς και ότι «το στίγμα του Brexit στο τοπίο είναι ακόμα εμφανές».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης