Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Η ΕΥ επειδή είναι σύμβουλος δεν μπορεί να είναι και ορκωτός ελεγκτής της Folli Follie

tags :
Η ΕΥ επειδή είναι σύμβουλος δεν μπορεί να είναι και ορκωτός ελεγκτής της Folli Follie
Η Ernst & Young δεν μπορεί να αναλάβει τη δημοσίευση, αφού είναι και σύμβουλος
Προς αναζήτηση νέας εταιρείας ορκωτών λογιστών βρίσκεται η διοίκηση της Folli Follie, προκειμένου να συντάξει τον ισολογισμό της εισηγμένης, δεδομένου του ότι η Ernst & Young δεν μπορεί να αναλάβει τη δημοσίευση, αφού είναι και σύμβουλος.
Ο διεθνής οίκος, ο οποίος έχει αναλάβει να διενεργήσει οικονομικό έλεγχο στην εταιρεία της οικογένειας Κουτσολιούτσου, μετά τις αποκαλύψεις του fund QCM για αναληθή στοιχεία στις καταστάσεις της Folli Follie.
Αξίζει να σημειωθεί εδώ ότι η διοίκηση της εισηγμένης πρέπει να παρουσιάσει, με υπογραφή ορκωτού ελεγκτή και την ενσωμάτωση του πορίσματος της Alvarez & Marsall για τη θυγατρική στην Ασία, τις αναμορφωμένες οικονομικές καταστάσεις, οι οποίες θα πρέπει να εγκριθούν στις 10 Οκτωβρίου από τη γενική συνέλευση των μετόχων.
Υπενθυμίζεται εδώ ότι μετά από έλεγχο η Alvarez & Marsal εκτίμησε ότι τα έσοδα της εταιρείας στην Ασία είναι στο μόλις 1/10 αυτών που είχε ανακοινώσει η Folli Follie για το 2017.
Συγκεκριμένα, τα έσοδα είναι 116,847 εκατ. δολάρια από 1,112 δισ. δολάρια που ανακοίνωνε η εταιρεία. Τα καθαρά αποτελέσματα είναι ζημιές 44,702 εκατ. δολάρια από κέρδη 316,444 εκατ. δολάρια που ισχυριζόταν η Folli Follie.
Τα αποθέματα είναι μόλις 33,873 εκατ. δολάρια από 581,681 εκατ. δολάρια που εμφάνιζε η εταιρεία και φυσικά τα τραπεζικά διαθέσιμα φτάνουν στα μόλις 6,4 εκατ. δολάρια από 296,771 εκατ. δολάρια που είχε ανακοινώσει η εταιρεία.
Μετά την έκθεση της Alvarez & Marsal, η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς βασιζόμενη επί των αποτελεσμάτων αυτών, συντάσσει το δικό της πόρισμα, το οποίο αναμένεται να είναι έτοιμο στις αρχές Οκτωβρίου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης