Τελευταία Νέα
Διεθνή

Johnson (πρώην ΥΠΕΞ Βρετανίας): Ντροπή τα σχέδια της May για το Brexit

Johnson (πρώην ΥΠΕΞ Βρετανίας): Ντροπή τα σχέδια της May για το Brexit
Το σχέδιο της May θα άφηνε το Ηνωμένο Βασίλειο υπό την κυριαρχία της ΕΕ για τις επόμενες γενιές, δήλωσε ο πρώην υπουργός Εξωτερικών της May
Ως μια «συνταγματική ντροπή» που θα ταπείνωνε το Ηνωμένο Βασίλειο, αφήνοντας το υπό την κυριαρχία της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τις επόμενες γενιές, χαρακτήρισε το σχέδιο της βρετανίδας πρωθυπουργού, Theresa May, για το Brexit ο Boris Johnson, ο πρώην υπουργός Εξωτερικών της May.
«Θα σήμαινε ότι οι επιχειρήσεις και η βιομηχανία της Βρετανίας, ολόκληρη η οικονομία μας, θα εκτίθενται συνεχώς σε κανονισμούς που θα μπορούσαν να είχαν σχεδιαστεί ρητά, κατόπιν εντολής των ξένων ανταγωνιστών, για να τους υποβιβάσουν», δήλωσε ο Johnson στο συνέδριο του Συντηρητικού Κόμματος.
«Θα σήμαινε πως ό,τι και αν σχεδίαζε η ΕΕ στο μέλλον... όλες αυτές τις ανοησίες, θα πρέπει να τις εφαρμόζουμε χωρίς δυνατότητα αλλαγής ή αντίστασης», συνέχισε ο πρώην υπουργός Εξωτερικών της Βρετανίας.
«Αυτό δεν είναι πραγματιστικό, αυτό δεν είναι συμβιβασμός - είναι επικίνδυνο και ασταθές, πολιτικά και οικονομικά», τόνισε ο ίδιος.
«Σύντροφοί μου, Συντηρητικοί, αυτό δεν είναι δημοκρατία.
Δεν ψηφίσαμε γι’ αυτό», πρόσθεσε.
«Μην τους πιστεύετε όταν λένε ότι δεν υπάρχει άλλο σχέδιο και καμία εναλλακτική λύση», δήλωσε ακόμη ο Johnson.
«Τώρα είναι η ώρα να πετάξουμε το Checkers», πρόσθεσε.
«Εάν εξαπατήσουμε το εκλογικό σώμα και το Checkers είναι απάτη, θα κλιμακώσουμε αυτή την αίσθηση δυσπιστίας», προειδοποίησε ο πρώην υπουργός Εξωτερικών.
Παράλληλα, ο Johnson δήλωσε ότι το κόμμα της πρωθυπουργού έχει χάσει την εμπιστοσύνη του και κάλεσε τους Συντηρητικούς να προωθήσουν την ελεύθερη αγορά, ώστε να κρατήσουν το αντιπολιτευόμενο Εργατικό Κόμμα εκτός ισχύος.
Ο ίδιος τόνισε ότι ανησυχεί ότι το Ηνωμένο Βασίλειο είναι «τόσο απογοητευμένο και τόσο εξαντλημένο» που θα μπορούσε να υποταχθεί σε ξένη κυριαρχία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης