Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Πούλησε την ON Productions η Audio Visual έναντι 12,3 εκατ. - Εξετάζει είσοδο σε νέους κλάδους

tags :
Πούλησε την ON Productions η Audio Visual έναντι 12,3 εκατ. - Εξετάζει είσοδο σε νέους κλάδους
Δεν αποκλείεται νέα κεφαλαιακή ενίσχυση από τους βασικούς μετόχους, οι οποίοι στο παρελθόν έχουν βάλει πολλές φορές το χέρι στην τσέπη
Σε αναδιοργάνωση των τομέων δραστηριότητας της προχώρησε η Audio Visual, η οποία προβλέπει την επικέντρωση στους κλάδους κινηματογράφων, διανομής ταινιών, πάρκων ψυχαγωγία με παράλληλη κεφαλαιακή ενίσχυση τους και την μεταβίβαση του κλάδου των τηλεοπτικών παραγωγών.
Ως αποτέλεσμα της παύσης δραστηριοποίησης στον παραπάνω κλάδο, προέβη την 26/04/2018 σε πώληση των μετοχών που κατείχε στη θυγατρική εταιρία ON PRODUCTIONS ΑΕ (καθώς και στην θυγατρική της ON NOIR AE) με τίμημα 12,3 εκατ. ευρώ.
Η εταιρία ON PRODUCTIONS είχε δραστηριότητα κατά κύριο λόγο «παραγωγή τηλεοπτικών προγραμμάτων».
Η Διοίκηση του Ομίλου παρόλες τις παραπάνω αρνητικές συνθήκες εκτιμά ότι ο Όμιλος, βοηθούμενος από την αναμενόμενη ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας και την ενίσχυση της εγχώριας καταναλωτικής διάθεσης, έχοντας βαθιά γνώση της αγοράς, θα ανακτήσει πωλήσεις και μερίδια αγορών κυρίως στους τομείς των κινηματογράφων, διανομής ταινιών και πάρκων ψυχαγωγίας.
Παράλληλα ο Όμιλος, σε βραχυπρόθεσμο επίπεδο στρατηγικού επιχειρησιακού σχεδιασμού, εξετάζει ενδεχόμενες νέες συνεργασίες ή/και εισδοχές σε νέους αναπτυσσόμενους κλάδους της ελληνικής κυρίως οικονομίας
Βασική παράμετρος για τους παραπάνω σχεδιασμούς είναι η επιτυχής αντιμετώπιση των προβλημάτων ρευστότητας που αντιμετωπίζει ο Όμιλος, η οποία αναμένεται να επιτευχθεί με:
-Ολοκλήρωση της αναχρηματοδότησης των δανειακών υποχρεώσεων που έχουν καταστεί βραχυπρόθεσμες
-Αποτελεσματική εκμετάλλευση και διακίνηση κεφαλαίων μεταξύ των θυγατρικών του Ομίλου, - Αναθεώρηση υφιστάμενων συμφωνιών με συνεργάτες.
-Κεφαλαιακή ενίσχυση από την ιδιοκτησία του Ομίλου όποτε αυτή απαιτηθεί, σε συνέχεια αλλεπάλληλων κεφαλαιακών ενισχύσεων που πραγματοποιήθηκαν τα τελευταία έτη ή παροχών υψηλών εγγυήσεων προς πιστωτές του Ομίλου.
Σημειώνεται πως τα αποτελέσματα εξαμήνου ήταν απογοητευτικά καθώς οι πωλήσεις υποχώρησαν στα 19,3 εκατ. ευρώ από 20,5 εκατ. ευρώ και οι ζημιές ανήλθαν στα 6,2 εκατ. ευρώ από 3,3 εκατ. ευρώ.
Το σύνολο των υποχρεώσεων ανέρχεται στα 142,4 εκατ. ευρώ και τα ίδια κεφάλαια στα 5 εκατ. ευρώ.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης