Τελευταία Νέα
Διεθνή

May: Η Βρετανία θα υπόκειται στους δασμούς του ΠΟΕ σε περίπτωση που δεν υπάρξει συμφωνία για το Brexit

May: Η Βρετανία θα υπόκειται στους δασμούς του ΠΟΕ σε περίπτωση που δεν υπάρξει συμφωνία για το Brexit
Η βρετανίδα πρωθυπουργός τόνισε, ωστόσο, ότι η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου επεξεργάζεται μέτρα για να εξασφαλίσει ότι το Brexit θα είναι όσο το δυνατόν πιο επιτυχημένο
Η Βρετανία θα υπόκειται στους δασμούς του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου (ΠΟΕ), σε περίπτωση που αποχωρήσει από την Ευρωπαϊκή Ένωση χωρίς συμφωνία, προειδοποίησε σήμερα (2/10/2018) η βρετανίδα πρωθυπουργός, Theresa May, μιλώντας στο «Sky News».
«Αν βρισκόμαστε σε κατάσταση μη συμφωνίας, δεν υπάρχει συμφωνημένη εμπορική σχέση για το μέλλον», δήλωσε η May.
«Θα προχωρούσαμε στη βάση των δασμών του ΠΟΕ και έτσι οι δασμοί του ΠΟΕ θα τίθεντο σε εφαρμογή», πρόσθεσε.
Ωστόσο, η ίδια τόνισε ότι η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου επεξεργάζεται μέτρα για να εξασφαλίσει ότι το Brexit θα είναι όσο το δυνατόν πιο επιτυχημένο, ανεξάρτητα από τη συμφωνία που θα πετύχει η Βρετανία.
Παρ’ όλα αυτά, η May αναγνώρισε ότι το Ηνωμένο Βασίλειο θα αντιμετωπίσει μια «βραχυπρόθεσμη» αναστάτωση σε περίπτωση που δεν υπάρξει συμφωνία.

Το Λονδίνο θα αντιμετωπίζει τους Ευρωπαίους όπως τους άλλους μετανάστες μετά το Brexit

Νωρίτερα, η May είχε ανακοινώσει νέους κανόνες για τη μετανάστευση στο Ηνωμένο Βασίλειο, οι οποίοι θα τεθούν σε εφαρμογή μετά το Brexit και θα δώσουν προτεραιότητα στους εξειδικευμένους εργαζόμενους καταργώντας την ελεύθερη κυκλοφορία των ευρωπαίων πολιτών.
«Όταν θα εγκαταλείψουμε (την Ευρωπαϊκή Ένωση) θα θέσουμε σε ισχύ ένα σύστημα μετανάστευσης που βάζει τέλος μια και καλή στην ελεύθερη κυκλοφορία» των ευρωπαίων πολιτών στο Ηνωμένο Βασίλειο, ανέφερε σε ανακοίνωσή της η πρωθυπουργός.
«Θα είναι ένα σύστημα βασισμένο στις ικανότητες των εργαζομένων και όχι στην προέλευσή τους».
«Αυτό το νέο σύστημα θα επιτρέψει να μειωθεί η μετανάστευση των προσώπων με χαμηλή εξειδίκευση», πρόσθεσε η May.
«Θα θέσει το Ηνωμένο Βασίλειο στην οδό της μείωσης της μετανάστευσης σε βιώσιμα επίπεδα, όπως είχαμε υποσχεθεί», συνέχισε η ίδια.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης