Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σε υψηλό σχεδόν 2 εβδομάδων ο χρυσός - Άνοδος 1,3% στα 1.207 δολ. ανά ουγγιά

tags :
Σε υψηλό σχεδόν 2 εβδομάδων ο χρυσός - Άνοδος 1,3% στα 1.207 δολ. ανά ουγγιά
Με σημαντικά κέρδη 1,3% έκλεισε ο χρυσός, ανερχόμενος μάλιστα σε υψηλό σχεδόν δύο εβδομάδων
Με σημαντικά κέρδη έκλεισε σήμερα (2/10/2018) ο χρυσός, ανερχόμενος μάλιστα σε υψηλό σχεδόν δύο εβδομάδων, καθώς οι πολιτικές ανησυχίες στην Ιταλία έστρεψαν τους επενδυτές στα ασφαλέστερα καταφύγια.
Ο αντιπρόεδρος της ιταλικής κυβέρνησης Luigi Di Maio ξεκαθάρισε σήμερα ότι δεν πρόκειται να αλλάξει ο στόχος για έλλειμμα στο 2,4% την επόμενη τριετία, την ώρα που οι Βρυξέλλες προειδοποιούν ότι η Ρώμη παραβιάζει το Σύμφωνο Σταθερότητας.
Πιέσεις στις ιταλικές αγορές άσκησαν τα αντιευρωπαϊκά σχόλια Ιταλού βουλευτή που έπληξαν το ευρώ.
Ο Claudio Borghi, εκπρόσωπος επί οικονομικών θεμάτων της κυβερνώσας Λέγκας του Βορρά, δήλωσε σε ραδιοφωνική του συνέντευξη ότι τα περισσότερα από τα προβλήματα της χώρας θα μπορούσαν να λυθούν με το να έχει το δικό της νόμισμα.
Διευκρινίζοντας αργότερα τις δηλώσεις του, ο Borghi είπε στο Reuters ότι η ιταλική κυβέρνηση δεν προτίθεται να αποχωρήσει από το ευρώ.
Η δήλωσή του αυτή έφερε κάποια ηρεμία στις αγορές, ωστόσο η απειλή και μόνο για διάλυση της ευρωζώνης και οι αυστηρές δηλώσεις Ευρωπαίων αξιωματούχων για τον προϋπολογισμό της Ιταλίας, διατηρούν τη νευρικότητα.
Την ίδια ώρα, οι εμπορικές ανησυχίες επιμένουν, με την αισιοδοξία που πυροδότησε η υπογραφή νέας εμπορικής συμφωνίας μεταξύ ΗΠΑ, Καναδά και Μεξικού, να αποδεικνύεται πρόσκαιρη.
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Donald Trump, χαρακτήρισε τη νέα εμπορική συμφωνία «νίκη» για τους Αμερικάνους εργαζόμενους.
Το ενδιαφέρον στρέφεται τώρα στην Κίνα, με τους επενδυτές να περιμένουν να δουν εάν Πεκίνο και Ουάσιγκτον μπορούν να πετύχουν μια εμπορική συμφωνία.
Έτσι, η τιμή του συμβολαίου του χρυσού παραδόσεως Δεκεμβρίου έκλεισε σήμερα με κέρδη 1,3% ή 15,30 δολ. στα 1.207 δολ. ανά ουγγιά -το υψηλότερο επίπεδο από τις 19 Σεπτεμβρίου 2018, σύμφωνα με στοιχεία της FactSet.
Τα κέρδη του χρυσού πίεσαν χαμηλότερα δηλώσεις του προέδρου της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ (Federal Reserve, Fed), Jerome Powell, ο οποίος, χαιρετίζοντας τις «εξαιρετικά θετικές προοπτικές» της οικονομίας των ΗΠΑ, τόνισε ότι η κεντρική τράπεζα θα πρέπει να συνεχίσει να αυξάνει σταδιακά τα επιτόκια.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης