Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Τα παιχνίδια των Κυπρίων με MIG και Υγεία αλλά και με Επενδυτική Τράπεζα – Η Astrobank εξαγοράζει την Εθνική Κύπρου;

Τα παιχνίδια των Κυπρίων με MIG και Υγεία αλλά και με Επενδυτική Τράπεζα – Η Astrobank εξαγοράζει την Εθνική Κύπρου;


Τα παιχνίδια των Κυπρίων καλά κρατούν απόρροια περισσότερο της προκατάληψης για τον αείμνηστο Ανδρέα Βγενόπουλο και τον όμιλο MIG.
H υπόθεση ενός νομικού προσώπου που για 1,5 εκατ ευρώ προσπαθεί να μπλοκάρει την πώληση του Υγεία ενός deal 300 εκατ ευρώ αποτελεί κραυγαλέα περίπτωση μεροληψίας, προκατάληψης και εμμονής.
Νομικό πρόσωπο με κατάθεση 1,5 εκατ ευρώ κατάφερε μέσω δικαστηρίου να παγώσει – προσωρινά – την πώληση του Υγεία.
Η MIG είναι εταιρία συμμετοχών και μέτοχος στο παρελθόν της Λαϊκής Τράπεζας πρώην Marfin Popular Bank.
H MIG είναι μέτοχος και ένα κυπριακό δικαστήριο, ένας κύπριος δικαστής δεσμεύει τα περιουσιακά στοιχεία ενός μετόχου κατά τρόπο πραξικοπηματικό και απαράδεκτο.
Η απόφαση του κυπριακού δικαστηρίου εγείρει πολλά ερωτηματικά που χρήζουν προσοχής.
Με την ίδια νομική ακροβασία η MIG δεν θα μπορεί να λειτουργήσει επειδή ένας δικαστής σε κάποιο δικαστήριο της Κύπρου θα εγείρει κάποιες αξιώσεις που είναι νομικά αβάσιμες.

Η στάση των Κυπριακών αρχών φαίνεται και στην περίπτωση της Επενδυτικής Τράπεζας.
Ως γνωστό η Λαϊκή bad bank πουλάει την Επενδυτική Τράπεζα της Ελλάδος και στην διαδικασία τελικώς προσήλθε με δεσμευτική προσφορά το σχήμα Βαρδινογιάννη Τανισκίδη όπου υπέβαλλε προσφορά 77 εκατ.
Η κινεζική Fosun δεν συμμετείχε στην δεσμευτική προσφορά ωστόσο η μη δεσμευτικής της προσφορά ήταν 88 εκατ σε σύνολο 90 εκατ κεφαλαίων.
Η Fosun είχε ζητήσει ένα μήνα παράταση της διαδικασίας και ο σύμβουλος της Λαϊκή bad bank η EY ακόμη δεν έχει απαντήσει.
Η πραγματικότητα είναι πάντως ότι μόνο η πρόταση της πλευράς Βαρδινογιάννη υπάρχει τα 77 εκατ που αντιστοιχούν στο 85% της λογιστικής αξίας.

Η AstroBank στην οποία συμμετέχει η Sehnaoui, η τράπεζα Πειραιώς, η WG Cyprus, Bassam Diab κ.α. σχεδιάζουν να εξαγοράσουν την Εθνική τράπεζα Κύπρου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης