Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σε υψηλό 4 ετών το πετρέλαιο παρά την αύξηση των αμερικανικών αποθεμάτων - Κέρδη 1,65% για Brent

Σε υψηλό 4 ετών το πετρέλαιο παρά την αύξηση των αμερικανικών αποθεμάτων - Κέρδη 1,65% για Brent
Το αμερικανικό αργό κατέγραψε άνοδο της τάξεως του +1,6% με την τιμή του να διαμορφώνεται στα 76,41 δολ. ανά βαρέλι
Σταθερά σε υψηλό τεσσάρων ετών παρέμειναν οι τιμές του μαύρου χρυσού, παρά την αύξηση των αμερικανικών αποθεμάτων πετρελαίου αλλά και την εκτίμηση ότι θα υπάρξει έστω και μικρή αύξηση της παραγωγής του ΟΠΕΚ.
Το προθεσμιακό συμβόλαιο Νοεμβρίου για το Brent ενισχύθηκε 1,65% για να διαμορφωθεί στα 86,20 δολάρια το βαρέλι, ενώ ενδοσυνεδριακά έφθασε στα 86,74 δολάρια.
Ανάλογη πορεία και για το προθεσμιακό συμβόλαιο Οκτωβρίου για το αμερικανικό αργό (WTI), το οποίο κινήθηκε 1,6% υψηλότερα στα 76,41 δολάρια, δηλαδή στο υψηλότερο επίπεδο από τις 21 Νοεμβρίου του 2014.



Την ίδια ώρα, σύμφωνα με ανακοίνωση της αμερικανικής Υπηρεσίας Πληροφοριών Ενέργειας (ΕΙΑ), τα αμερικανικά αποθέματα εμφάνισαν τη μεγαλύτερη αύξηση από τον Μάρτιο του 2017.
Ειδικότερα, τα αποθέματα πετρελαίου των ΗΠΑ αυξήθηκαν κατά 8 εκατ. βαρέλια την εβδομάδα έως τις 28 Σεπτεμβρίου 2018, σημειώνοντας τετραπλάσια αύξηση σε σχέση με τις προβλέψεις των αναλυτών.
Χθες, το Αμερικανικό Ινστιτούτο Πετρελαίου είχε ανακοινώσει μια αύξηση των αποθεμάτων κατά 907.000 βαρέλια.



Τα αποθέματα βενζίνης μειώθηκαν κατά 459.000 βαρέλια, σε σχέση με τις προβλέψεις των αναλυτών για μια αύξηση κατά 1,3 εκατ. βαρέλια, ενώ τα αποθέματα προϊόντων διύλισης, που περιλαμβάνουν το diesel και το πετρέλαιο θέρμανσης, υποχώρησαν κατά 1,8 εκατ. βαρέλια, ενώ οι αναλυτές ανέμεναν μια μείωση κατά 1,3 εκατ. βαρέλια.
Οι αμερικανικές εισαγωγές αυξήθηκαν κατά 1,1 εκατ. βαρέλια την ημέρα, ενώ οι εξαγωγές μειώθηκαν κατά 913.000 βαρέλια την ημέρα.
Οι τιμές του πετρελαίου κινούνται οριακά υψηλότερα, αν και προς στιγμήν δέχτηκαν πιέσεις μετά τα στοιχεία της ΕΙΑ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης