Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ευρωζώνη: Περαιτέρω πτώση σημείωσε η επιχειρηματική δραστηριότητα τον Σεπτέμβριο 2018 - Στις 54,1 μονάδες ο PMI

Ευρωζώνη: Περαιτέρω πτώση σημείωσε η επιχειρηματική δραστηριότητα τον Σεπτέμβριο 2018 - Στις 54,1 μονάδες ο PMI
Τα στοιχεία της Markit για την επιχειρηματική δραστηριότητα στην Ευρωζώνη αποδείχθηκαν κατώτετα σε σύγκριση με τις προκαταρκτικές εκτιμήσεις
Περαιτέρω επιβράδυνση σημειώθηκε στην επιχειρηματική δραστηριότητα της Ευρωζώνης για τον Σεπτέμβριο του 2018, όπως αναφέρουν τα σημερινά (3/10) στοιχεία της Markit, τα οποία αποδείχθηκαν ελαφρώς κατώτερα σε σύγκριση με τις προκαταρκτικές εκιτμήσεις.
Ειδικότερα, ο σύνθετος δείκτης PMI διαμορφώθηκε στις 54,1 μονάδες, έναντι 54,5 μονάδων τον Αύγουστο του 2018, και έναντι των προκαταρκτικών εκτιμήσεων στις 54,2 μονάδες.
Παρά το γεγονός ότι ο δείκτης παρέμεινε σε πορεία επέκτασης για 63ο συνεχόμενο μήνα, τα στοιχεία δείχνουν αντικρουόμενες τάσεις ανάμεσα τον κλάδο μεταποίησης και τον κλάδο υπηρεσιών.
Ο κλάδος υπηρεσιών σκαρφάλωσε στα υψηλότερα επίπεδα των τελευταίων τριών μηνών, ενώ αντίθετα ο μεταποιητικός κλάδος σημείωσε τη βραδύτερη ανάπτυξη από τον Μάιο του 2016.
Ο δείκτης PMI που αφορά τον κλάδο υπηρεσιών της Ευρωζώνης διαμορφώθηκε στις 54,7 μονάδες, έναντι 54,4 μονάδων τον προηγούμενο μήνα, επιβεβαιώνοντας τις προκαταρκτικές εκτιμήσεις της εταρεία.
«Οι συγκρίσεις με τα επίσημα στοιχεία δείχνουν ότι τα στοιχεία της έρευνας είναι ισοδύναμα με το ΑΕΠ που αυξήθηκε κατά σχεδόν 0,5% το τρίτο τρίμηνο», σχολίασε ο επικεφαλής οικονομολόγος της Markit, Chris Williamson.
Σε εθνικό επίπεδο, η δραστηριότητα της Γερμανίας ήταν πιο υποτονική σε σχέση με τον Αύγουστο, εξαιτίας του μεταποιητικού κλάδου, με τον σύνθετο δείκτη PMI να υποχωρεί στις 55 μονάδες, έναντι 55,6 μονάδων προηγουμένως.
Αντίθετα, ο κλάδος υπηρεσιών της χώρας αυξήθηκε στις 55,9 μονάδες, έναντι 55 μονάδων τον Αύγουστο και έναντι προκαταρκτικών εκτιμήσεων στις 56,5 μονάδες.
Σε ότι αφορά τη Γαλλία, ο ιδιωτικός τομέας αναπτύχθηκε με τους βραδύτερους ρυθμούς από τον Δεκέμβριο του 2016, καθώς ο δείκτης PMI υποχώρησε στις 54 μονάδες, έναντι 54,9 μονάδων τον προηγούμενο μήνα.
Παράλληλα, ο κλάδος υπηρεσιών της Γαλλίας υποχώρησε στις 54,8 μονάδες, έναντι 55,4 μονάδων προηγουμένως και έναντι αρχικών εκτιμήσεων στις 54,3 μονάδες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης