Τελευταία Νέα
Διεθνή

Di Maio (υπ. Εργασίας Ιταλίας): Κλείδωσε στο 2,4% του ΑΕΠ το έλλειμμα για το 2019

tags :
Di Maio (υπ. Εργασίας Ιταλίας): Κλείδωσε στο 2,4% του ΑΕΠ το έλλειμμα για το 2019
Η ανάπτυξη της ιταλικής οικονομίας θα δημιουργήσει πρόσθετο δημοσιονομικό χώρο για περαιτέρω μείωση του ελλείμματος είπε ο Luigi Di Maio
Την θέση ότι το έλλειμμα «κλειδώνει» στο 2,4% του ΑΕΠ για το 2019 διατύπωσε ο αντιπρόεδρος της ιταλικής κυβέρνησης και υπουργός Εργασίας, Luigi Di Maio, ο οποίος επιβεβαίωσε τις πληροφορίες που θέλουν την κυβέρνηση του Conte να επεξεργάζεται μειώσεις στο ύψος του ελλείμματος για το 2020 και για το 2021.
Σε δηλώσεις του ο Di Maio υποστήριξε πως η κυβέρνηση συνεχίζει να εργάζεται για τις μειώσεις των ελλειμμάτων από το 2019 και μετά, τονίζοντας πως η ανάπτυξη της ιταλικής οικονομίας θα δημιουργήσει πρόσθετο δημοσιονομικό χώρο που θα επιτρέψει τη μείωση των ελλειμμάτων.
Ο Di Maio αφού υποστήριξε πως υπάρχει μια λανθασμένη εικόνα στην Ευρώπη για την ιταλική κυβέρνηση, εμφανίστηκε βέβαιος ότι θα βρεθούν τα 10 δις ευρώ που απαιτούνται για να υλοποιηθεί η βασική του προεκλογική δέσμευση για το εισόδημα των πολιτών ενώ επεσήμανε πως οι λεπτομέρειες σχετικά τον προϋπολογισμό του 2019 θα παρουσιαστούν εντός των επόμενων ωρών στο ιταλικό κοινοβούλιο.
Ερωτηθείς σχετικά ο Di Maio υπογράμμισε πως δεν υπάρχουν σχέδια για τη δημιουργία ενός αυτόματου μηχανισμού μεγαλύτερης μείωσης των ελλειμμάτων, εάν η ανάπτυξη της οικονομίας δεν είναι η αναμενόμενη.
Σημειώνεται πως δημοσιεύματα από τον Ιταλικό Τύπο ανέφεραν πως η κυβέρνηση Conte έκανε ένα βήμα πίσω όσον αφορά την κατάρτιση του προϋπολογισμού της αποφασίζοντας να διατηρήσει το έλλειμμα στο 2,4% το 2019 και να το μειώσει στο 2,2% το 2020 και στο 2% για το 2021.
Αρχικά η ιταλική κυβέρνηση επεδίωκε το έλλειμμα να διατηρηθεί στο 2,4% για τα επόμενα τρία χρόνια.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης