Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Μείωση του στόχου για το ιταλικό έλλειμμα - Οι εκτιμήσεις 3 επενδυτικών οίκων για οικονομία και ομόλογα

Μείωση του στόχου για το ιταλικό έλλειμμα - Οι εκτιμήσεις 3 επενδυτικών οίκων για οικονομία και ομόλογα
Υποχωρούν σήμερα (3/10/2018) οι αποδόσεις των ιταλικών ομολόγων
Πτωτικά κινούνται σήμερα (3/10/2018) οι αποδόσεις των ιταλικών ομολόγων μετά τις πληροφορίες για μείωση των στόχων για το έλλειμμα το 2020 και το 2021.
Ενδεικτικά αναφέρεται ότι η απόδοση του 10ετούς είχε διαμορφωθεί το πρωί στο 3,31% αν και τις προηγούμενες μέρες είχαν φτάσει και στο 3,40% (το υψηλότερο επίπεδο από το 2014) όταν ο Ιταλός βουλευτής της Λέγκας του Βορρά, Claudio Borghi, άνοιξε θέμα Italexit.
Ο Valentin Marinov από την Credit Agricole δήλωσε στο CNBC ότι το επίπεδο του 3,40% ήταν ανησυχητικό.
«Θα πρέπει να ανησυχούμε για το γεγονός ότι οι αποδόσεις των ιταλικών ομολόγων έφτασε πολύ κοντά στο 3,5% με 4%, που σύμφωνα με τις εκτιμήσεις θα μπορούσε να μας οδηγήσει σε επικίνδυνα μονοπάτια όπου το χρέους θα αρχίσει να αυξάνεται ραγδαία» είπε και πρόσθεσε «αυτό με το οποίο έχουμε να κάνουμε είναι με μια σχετικά μεγάλη οικονομία με υψηλό χρέος, γηρασμένο πληθυσμό και όχι πολύ θετικές προοπτικές ανάπτυξης».
Την ίδια στιγμή κάποιοι αναλυτές εκφράζουν τις ανησυχίες τους για το ενδεχόμενο υποβάθμισης της αξιολόγησης της ιταλικής οικονομίας, λόγω των αυξημένων δαπανών.
«Οι νέες δαπάνες για επενδύσεις που θα ενισχύουν την ανάπτυξη θα μπορούσαν να συγχωρεθούν, αλλά ακόμα και τότε, η Ιταλία πιθανότατα θα έρθει αντιμέτωπη με τουλάχιστον μία υποβάθμιση στις 26 Οκτωβρίου» επισημαίνεται οι αναλυτές της Macquarie.
«Πιστεύουμε ότι το πρόσφατο sell off αποτελεί μια ελκυστική ευκαιρία για τους επενδυτές ώστε να αγοράσουν 2ετή ομόλογα.
Είμαστε, όμως, κατά των επενδύσεων σε μακροπρόθεσμα ιταλικά ομόλογα» επεσήμανε ο Mark Haefele της UBS Global Wealth Management.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης