Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ευρωζώνη: Ενισχύθηκαν κατά +1,8% οι λιανικές πωλήσεις, σε ετήσια βάση, τον Αύγουστο 2018 - Επιβεβαιώθηκαν οι εκτιμήσεις

Ευρωζώνη: Ενισχύθηκαν κατά +1,8% οι λιανικές πωλήσεις, σε ετήσια βάση, τον Αύγουστο 2018 - Επιβεβαιώθηκαν οι εκτιμήσεις
Σε σύγκριση με τον Ιούλιο του 2018, οι λιανικές πωλήσεις στην Ευρωζώνη σημείωσαν οριακή πτώση της τάξεως του -0,2%
Οριακή πτώση σημείωσε ο όγκος των λιανικών πωλήσεων στην Ευρωζώνη για τον Αύγουστο του 2018, σε μηνιαία βάση, παραμένοντας ωστόσο αυξημένος σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του προηγούμενου έτους.
Ειδικότερα, οι λαινικές πωλήσεις στην ενιαία νομισματική ένωση υποχώρησαν κατά -0,2% σε σύγκριση με τον Ιούλιο του 2018, με την πτώση ωστόσο να είναι περιορισμένη σε σχέση με το -0,6% του προηγούμενου μήνα.
Παράλληλα, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα του προηγούμενου έτους, ο όγκος λιανικών πωλήσεων της Ευρωζώνης σημείωσε άνοδο της τάξεως του +1,8%.
Σε ότι αφορά το σύνολο των 28 χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, οι λιανικές πωλήσεις παρέμειναν σταθερές σε μηνιαία βάση, την ίδια στιγμή που η ετήσια άνοδος διαμορφώθηκε στο +2,4%.
Η μηνιαία πτώση στην Ευρωζώνη οφείλεται κυρίως στις πωλήσεις καυσίμωντων οχημάτων, οι οποίες υποχώρησαν κατά -0,6%, καθώς και στα τρόφιμα, τα ποτά και τον καπνό, τα οποία σημείωσαν πτώση της τάξεως του -0,3%.
Παράλληλα, οι πωλήσεις που αφορούν τα μη εδώδιμα προϊόντα παρέμειναν σταθερές σε σύγκριση με τον Ιούλιο του 2018.
Μεταξύ των κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η μεγαλύτερη μηνιαία πτώση καταγράφηκε σε Λετονίας (-1,2%) Πολωνία και Γαλλία (αμφότερες στο -0,7%), ενώ αντίθετα η μεγαλύτερη άνοδος σημειώθηκε στην Πορτογαλία (+1,1%) και τη Σουδηία (+1,2%).

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης