Τελευταία Νέα
Δελτία Τύπου

Πρεμιέρα για τη νέα σειρά ντοκιμαντέρ «Μακεδονικός Αγώνας: 1904-1908 σε συμπαραγωγή Cosmote TV

tags :
Πρεμιέρα για τη νέα σειρά ντοκιμαντέρ «Μακεδονικός Αγώνας: 1904-1908 σε συμπαραγωγή Cosmote TV
Στο πρώτο επεισόδιο, που κάνει πρεμιέρα την Κυριακή 7 Οκτωβρίου, στις 19:00, καταξιωμένοι ακαδημαϊκοί, ιστορικοί και δημοσιογράφοι σχολιάζουν και ερμηνεύουν τα γεγονότα, που οδήγησαν στο Μακεδονικό Ζήτημα
Πρεμιέρα κάνει στο πρόγραμμα του COSMOTE HISTORY HD, η νέα σειρά ντοκιμαντέρ, «Μακεδονικός Αγώνας:1904-1908» σε συμπαραγωγή COSMOTE TV, που πραγματεύεται την ένοπλη ελληνική αντίδραση στις επεκτατικές κινήσεις των Βουλγάρων εντός της οθωμανικής επικράτειας.
Στο πρώτο επεισόδιο, που κάνει πρεμιέρα την Κυριακή 7 Οκτωβρίου, στις 19:00, καταξιωμένοι ακαδημαϊκοί, ιστορικοί και δημοσιογράφοι σχολιάζουν και ερμηνεύουν τα γεγονότα, που οδήγησαν στο Μακεδονικό Ζήτημα.
H εκπομπή «Τρία λεπτά για την ελληνική γλώσσα», σε παραγωγή COSMOTE TV, με τον καθηγητή γλωσσολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, κ. Γιώργο Μπαμπινιώτη, επιστρέφει αυτή την εβδομάδα για να αναδείξει, μέσα από τρίλεπτα fillers, τις καταβολές και τον τεράστιο πλούτο της ελληνικής γλώσσας, να εξηγήσει και να σχολιάσει λέξεις, γλωσσικές δυσκολίες, γραμματικά, συντακτικά, σημασιολογικά και ορθογραφικά λάθη, με σκοπό την ορθότερη και πιο ποιοτική χρήση του προφορικού και γραπτού λόγου.
Τα «Τρία λεπτά για την ελληνική γλώσσα» θα προβάλλονται από Δευτέρα έως Παρασκευή στις 20.50 (5-8/10).
Στο εβδομαδιαίο πρόγραμμα του καναλιού, και στo πλαίσιο του αφιερώματος του μήνα στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, ξεχωρίζει το ντοκιμαντέρ με τίτλο: «1940-1941: Η πρώτη νίκη», το οποίο αφηγείται την ιταλική επίθεση, την ελληνική αντεπίθεση και τη γερμανική παρέμβαση που οδήγησε στην κατάληψη της Ελλάδας (Κυριακή 7/10, 21.00).
Επίσης, η σειρά ντοκιμαντέρ «Οδός Ελλήνων» για τη ζωή και το έργο σπουδαίων προσωπικοτήτων, που έχουν συνδέσει το όνομά τους με την ελληνική ιστορία κι έχουν τιμηθεί από την Ελλάδα μέσω της ονοματοδοσίας δρόμων επιστρέφει αυτή την εβδομάδα με δύο επεισόδια αφιερωμένα στον Οδυσσέα Ελύτη, έναν από τους τελευταίους και σίγουρα πιο επίλεκτους εκπροσώπους της «Γενιάς του ’30», που με το έργο του δόξασε την Ελλάδα σε ολόκληρο τον κόσμο και τιμήθηκε με βραβείο Νόμπελ (Παρασκευή 5/10 & Δευτέρα 8/10, 17.00).
Παράλληλα, την Τετάρτη 10/10, στις 17:00 θα προβληθεί νέο επεισόδιο αφιερωμένο σε έναν από τους μεγαλύτερους Έλληνες πεζογράφους, τον Στρατή Μυριβήλη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης