Τελευταία Νέα
Δελτία Τύπου

OTE: 10η χρονιά στους δείκτες FTSE4Good, ανάμεσα στους κορυφαίους παγκοσμίως σε θέματα βιώσιμης ανάπτυξης

tags :
OTE: 10η χρονιά στους δείκτες FTSE4Good, ανάμεσα στους κορυφαίους παγκοσμίως σε θέματα βιώσιμης ανάπτυξης
Στις κορυφαίες εταιρείες παγκοσμίως σε θέματα βιώσιμης ανάπτυξης συγκαταλέγεται ο ΟΤΕ
Στις κορυφαίες εταιρείες παγκοσμίως σε θέματα βιώσιμης ανάπτυξης, με σημαντική συνεισφορά στην κοινωνία, στο περιβάλλον και στην υπεύθυνη εταιρική διακυβέρνηση, συγκαταλέγεται ο ΟΤΕ για 10η χρονιά, σύμφωνα με τους διεθνείς δείκτες FTSE4Good.
Ο ΟΤΕ συγκαταλέγεται στις 9 ελληνικές εταιρείες που περιλαμβάνονται στον δείκτη FTSE4Good Emerging.
Οι δείκτες FTSE4Good αποτελούν σημαντικό επενδυτικό εργαλείο για την αξιολόγηση εισηγμένων εταιρειών σε θέματα βιώσιμης ανάπτυξης, με στόχο τις κοινωνικά υπεύθυνες επενδύσεις.
«Η υπεύθυνη λειτουργία των επιχειρήσεων συνδέεται άρρηκτα με τη βιωσιμότητα και την ανάπτυξή τους.
Οι επενδυτικοί φορείς, οι εργαζόμενοι, αλλά και οι καταναλωτές στρέφονται όλο και περισσότερο στις εταιρείες που συνεισφέρουν στην κοινωνία και το περιβάλλον, και που λειτουργούν με διαφάνεια. 
Αξιοποιώντας τις νέες τεχνολογίες, γινόμαστε πιο παραγωγικοί, ευέλικτοι, μειώνουμε το περιβαλλοντικό μας αποτύπωμα και συνεισφέρουμε στην κοινωνία.
Όραμά μας είναι να κάνουμε τον κόσμο μας καλύτερο για όλους», ανέφερε η κα Ντέπη Τζιμέα, Executive Director Εταιρικής Επικοινωνίας του Ομίλου ΟΤΕ.
Κατά την πρόσφατη αξιολόγησή του, ο ΟΤΕ σημείωσε υψηλές επιδόσεις, ικανοποιώντας τα υψηλά κριτήρια του FTSE4Good, ενώ κατάφερε να βελτιώσει τη βαθμολογία του.
O δείκτης FTSE4Good Emerging περιλαμβάνει πάνω από 500 εταιρείες από περισσότερες από 20 αναπτυσσόμενες αγορές.
Η σειρά δεικτών FTSE4Good, που δημιουργήθηκε από τον παγκόσμιας εμβέλειας πάροχο χρηματιστηριακών δεικτών, FTSE Russell (επωνυμία της συνεργασίας μεταξύ της FTSE International Limited και της Frank Russell Company), έχει σχεδιαστεί ώστε να μετρά την επίδοση των εταιρειών στην εφαρμογή σημαντικών πρακτικών στους τομείς του περιβάλλοντος, της κοινωνίας και της διακυβέρνησης.
Ο Όμιλος ΟΤΕ συμμετέχει σε πλήθος διεθνών δεικτών βιώσιμης ανάπτυξης και αξιολογείται από φορείς  κοινωνικά υπεύθυνων επενδύσεων, βελτιώνοντας συνεχώς την κατάταξή του.



www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης