Χρηματιστήριο

Επ. Κεφαλαιαγοράς: Η Progressiva Trading δεν δύναται να παρέχει επενδυτικές υπηρεσίες

tags :
Επ. Κεφαλαιαγοράς: Η Progressiva Trading δεν δύναται να παρέχει επενδυτικές υπηρεσίες
Προειδοποίηση από Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς για την «Progressiva Trading»
Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς ενημερώνει το επενδυτικό κοινό ότι η εταιρεία «PROGRESSIVA TRADING», με έδρα στην Αθήνα (Θεοφάνους 12, Αμπελόκηποι), δεν δύναται να παρέχει επενδυτικές υπηρεσίες σε χρηματοπιστωτικά μέσα, όπως απεικονίζονται στο Τμήμα Γ΄ του Παραρτήματος I΄ του ν. 4514/2018, ή / και να κατέχει χρήματα πελατών.
Επισημαίνεται ότι σύμφωνα με το ν. 4514/2018, η παροχή επενδυτικών υπηρεσιών και η άσκηση επενδυτικών δραστηριοτήτων χωρίς άδεια από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς ή την αντίστοιχη εποπτική αρχή άλλου κράτους μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης συνιστά αδίκημα, το οποίο επισύρει ποινικές και διοικητικές κυρώσεις.
Εφιστάται η προσοχή των επενδυτών στην αξιολόγηση των εταιρειών (με τις οποίες προτίθενται να συνεργαστούν ή συνεργάζονται) σχετικά με το καθεστώς αδειοδότησης και εποπτείας τους. Ειδικότερα θα πρέπει να διαπιστώνουν την ύπαρξη άδειας λειτουργίας των εν λόγω εταιρειών από την ιστοσελίδα της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς ή των αντίστοιχων εποπτικών αρχών άλλων κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης