Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Moody's: Ανάπτυξη 1,8% για τη Δανία το 2018-2019, στο μόλις 30% θα υποχωρήσει το χρέος

Moody's: Ανάπτυξη 1,8% για τη Δανία το 2018-2019, στο μόλις 30% θα υποχωρήσει το χρέος
Στο μόλις 30% του ΑΕΠ θα υποχωρήσει το δημόσιο χρέος της Δανίας το 2020, σύμφωνα με τη Moody's
Στο 1,8% υπολογίζει την οικονομική ανάπτυξη της Δανίας για τη διετία 2018-2019 η Moody's Investors Service, η οποία αξιολογεί με την ανώτατη αξιολόγηση «Aaa» (σταθερό outlook) τη μακροπρόθεσμη πιστοληπτική ικανότητα της χώρας.
Όπως αναφέρει ο αμερικανικός οίκος, το πιστωτικό προφίλ της Δανίας υποστηρίζεται από τα υψηλά και ομοιόμορφα κατανεμημένα επίπεδα πλούτου, την ανθεκτική και διαφοροποιημένη οικονομία, τους ισχυρούς θεσμούς και τα ισχυρά δημόσια οικονομικά.
«Με τις καλές προοπτικές ανάπτυξης και τα ισχυρά δημόσια οικονομικά, αναμένουμε η Δανία να διατηρήσει τις ισχυρές πιστωτικές της μετρήσεις τα επόμενα χρόνια.
Η ιδιωτική κατανάλωση υποστηρίζεται από την ισχυρή αγορά εργασίας, ενώ οι εγχώριες οικονομικές συνθήκες θα συνεχίσουν να υποστηρίζουν τις προοπτικές ανάπτυξης».
Η πολύ υψηλή θεσμική ισχύς της Δανίας υποστηρίζεται από την αποτελεσματική χάραξη πολιτικής, όπως αποδεικνύεται από τον χαμηλό και σταθερό πληθωρισμό.
Η χάραξη και η εφαρμογή της πολιτικής είναι προβλέψιμες και προσανατολισμένες στο μέλλον, ενώ οι κυβερνητικές επιχειρήσεις είναι εξαιρετικά διαφανείς.
Τα χαμηλά και φθίνοντα επίπεδα δημοσίου χρέους, αποτελούν άλλο ένα βασικό στοιχείο που συμβάλλει στη φερεγγυότητα της Δανίας.
Η Moody's αναμένει το χρέος να μειωθεί σταδιακά τα επόμενα χρόνια, φθάνοντας το 30% περίπου του ΑΕΠ μέχρι το 2020, χάρη στην ανάπτυξη και τη θετική δυναμικής του πρωτογενού ισοζυγίου.
Η έκθεση της Δανίας σε είναι πολύ χαμηλή.
Οι πιστωτικές προκλήσεις της χώρας συνδέονται κυρίως με τον μεγάλο χρηματοπιστωτικό τομέα και την εξάρτηση των ιδρυμάτων από τη χονδρική χρηματοδότηση, επισημαίνεται.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης