Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Νομοσχέδιο για βιομηχανικό πάρκο στα Οινόφυτα θα φέρει επενδύσεις 250 εκατ. ευρώ

tags :
Νομοσχέδιο για βιομηχανικό πάρκο στα Οινόφυτα θα φέρει επενδύσεις 250 εκατ. ευρώ
Νομοσχέδιο για τη δημιουργία Βιομηχανικού πάρκου στην περιοχή των Οινοφύτων θα φέρει στη Βουλή το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης μέχρι τα τέλη του 2018
Νομοσχέδιο για τη δημιουργία Βιομηχανικού πάρκου στην περιοχή των Οινοφύτων θα φέρει στη Βουλή το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης μέχρι τα τέλη του 2018.
Η σχετική ανακοίνωση έγινε από τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης, Στέργιος Πιτσιόρλας στο πλαίσιο των εγκαινίων της νέας επένδυσης της Nestle.
Να σημειωθεί ότι στο νομοσχέδιο περιλαμβάνονται  ρυθμίσεις για τη χωροθέτηση του πάρκου και τόνισε πως η συγκεκριμένη παρέμβαση θα προχωρήσει με γοργά βήματα.
"Στόχος μας είναι να προλάβουμε το τρένο της τέταρτης βιομηχανικής επανάστασης και σε αυτή τη κατεύθυνση η συνεργασία όλων των δυνάμεων της χώρας είναι απαραίτητη", σημείωσε χαρακτηριστικά.
Ο αναπληρωτής υπουργός  κ. Σ. Πιτσιόρλας είπε  ότι το νομοσχέδιο κατατέθηκε ήδη στη Γενική Γραμματεία της Κυβέρνησης.
Τη σημασία του έργου υπογράμμισε και ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, Κώστας Μπακογιάννης, λέγοντας πως θα αναβαθμίσει σημαντικά την περιοχή και παράλληλα θα αποτελέσει ατμομηχανή για την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας. 
Τόνισε ότι πως η υλοποίηση του έργου κατέστη εφικτή χάρη στη συνεργασία όλων των φορέων και υπογράμμισε πως είναι μια επένδυση που θα ξεπεράσει τα 250 εκατ. ευρώ.
Να σημειωθεί πως Φορείς υλοποίησης του Πάρκου είναι η ΕΤΒΑ ΒΙ.ΠΕ., η περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Στερεάς Ελλάδας και ο δήμος Τανάγρας.
Στο Επιχειρηματικό Πάρκο θα ενταχθούν 11.000 στρέμματα ενώ με βάση το επενδυτικό σχέδιο, θα γίνουν σημαντικές παρεμβάσεις στις υποδομές του πάρκου  και θα  περιλαμβάνονται δρόμοι, εγκαταστάσεις βιολογικών καθαρισμών, δίκτυα ηλεκτρισμού, ύδρευσης - αποχέτευσης και τηλεπικοινωνιών με τη δυνατότητα προσβασιμότητα σε σιδηροδρόμους και σε λιμάνια.

Νίκος Θεοδωρόπουλος
ntheo@bankingnews.gr
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης