Τελευταία Νέα
Διεθνή

Pompeo: Η επίσκεψη στην Πιονγκγιάνγκ θα φέρει πρόοδο στις σχέσεις ΗΠΑ - Β. Κορέας

Pompeo: Η επίσκεψη στην Πιονγκγιάνγκ θα φέρει πρόοδο στις σχέσεις ΗΠΑ - Β. Κορέας
Αισιόδοξος ότι η επίσκεψή του στην Πιονγκγιάνγκ αυτό το σαββατοκύριακο θα φέρει πρόοδο προς μια δεύτερη Σύνοδο Κορυφής μεταξύ ΗΠΑ και Β. Κορέας εμφανίστηκε ο αμερικανός υπουργός Εξωτερικών
Την αισιοδοξία ότι η προγραμματισμένη επίσκεψή του στην Πιονγκγιάνγκ αυτό το σαββατοκύριακο θα φέρει πρόοδο προς μια δεύτερη Σύνοδο Κορυφής μεταξύ του προέδρου των ΗΠΑ, Donald Trump, και του βορειοκορεάτη ηγέτη, Kim Jong Un, και στην οικοδόμηση μιας πορείας προς την αποπυρηνικοποίηση της Βόρειας Κορέας, εξέφρασε σήμερα (3/10/2018) ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Mike Pompeo.
Ο Pompeo αρνήθηκε να σχολιάσει πρόσφατα αρνητικά μηνύματα από τη Βόρεια Κορέα, συμπεριλαμβανομένων των καταγγελιών για μια προφανή απροθυμία της Ουάσιγκτον να συμφωνήσει σε μια δήλωση για τον τερματισμό του Κορεατικού Πολέμου του 1950-53 χωρίς σημαντικές παραχωρήσεις.
«Είμαι πολύ χαρούμενος που επιστρέφω ώστε να έχω άλλη μια ευκαιρία να συνεχίσω να προωθώ τη δέσμευση που ο ηγέτης Kim και ο πρόεδρος Trump έλαβαν στη Σιγκαπούρη τη δεύτερη εβδομάδα του Ιουνίου», δήλωσε ο Pompeo σε μια ενημέρωση δημοσιογράφων στο υπουργείο Εξωτερικών.
«Είμαι αισιόδοξος ότι θα βγούμε από αυτό με μια καλύτερη αντίληψη, βαθύτερη πρόοδο και ένα σχέδιο για το μέλλον, όχι μόνο για τη Σύνοδο Κορυφής μεταξύ των δύο ηγετών αλλά και για να συνεχίσουμε τις προσπάθειες για την οικοδόμηση ενός δρόμου για την αποπυρηνικοποίηση», πρόσθεσε ο αμερικανός υπουργός Εξωτερικών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης