Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Συνεχίζει τις επενδύσεις η Nestle Ελλάδας - Ο ΕΦΚ στον καφέ κόστισε στο μεικτό περιθώριο κέρδους 22 εκατ.

tags :
Συνεχίζει τις επενδύσεις η Nestle Ελλάδας - Ο ΕΦΚ στον καφέ κόστισε στο μεικτό περιθώριο κέρδους 22 εκατ.
Οι επενδύσεις και οι εξαγωγές η «συνταγή» της Nestle Ελλάς έναντι της οικονομικής κρίσης
Οι επενδύσεις και οι εξαγωγές η «συνταγή» της Nestle Ελλάς έναντι της οικονομικής κρίσης ενώ η επιβολή του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στον καφέ δημιούργησε παράνομα κανάλια διακίνησης στην εσωτερική αγορά πιέζοντας τα νόμιμα κανάλια  διάθεσης του καφέ.
Με την ευκαιρία των εγκαινίων της νέας παραγωγικής μονάδας στα Οινόφυτα της Nestle Hellas, o πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Nestle Ελλάς κ. Νίκος Εμμανουηλίδης ανέφερε ότι το εργοστάσιο του καφέ είναι ένας από τους πιο σημαντικούς σταθμούς στην πορεία της εταιρείας.
Η επενδυτική της πορεία κορυφώθηκε με την ολοκλήρωση της νέας εγκατάστασης για καβούρδισμα του καφέ, μιας επένδυσης που ξεκίνησε το 2016 και τα  κεφάλαια που διατέθηκαν  ανήλθαν σε 8,5 εκατ. ευρώ.
Ο κ. Νίκος Εμμανουηλίδης τόνισε ότι η επένδυση αυτή υλοποιήθηκε στα δύσκολα χρόνια της κρίσης και αποδεικνύει τη δέσμευση της εταιρείας στην ελληνική οικονομία. “Αποδεικνύουμε πως επενδύουμε και παραμένουμε εδώ”, ανέφερε χαρακτηριστικά.
Ο κ. Εμμανουηλίδης σημείωσε πως παρά τις αντίξοες συνθήκες στην αγορά, η εταιρεία έχει καταφέρει να αναπτύσσεται και να διευρύνει το αποτύπωμά της.
Τα εγκαίνια της νέας παραγωγικής μονάδας έγινε παρουσία του αναπληρωτή υπουργού Οικονομίας και Ανάπτυξης κ. Στέργιου Πιτσιόρλα και του Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας Κώστα Μπακογιάννη.
Η επένδυση αφορά στην κατασκευή νέων υπερσύγχρονων εγκαταστάσεων καβουρδίσματος ελληνικού καφέ και εντάσσεται στο ευρύτερο επενδυτικό πλάνο της εταιρείας,που την τελευταία τριετία ξεπερνά συνολικά τα 20 εκατ. ευρώ και κορυφώνεται με την ολοκλήρωση της επένδυσης στο εργοστάσιο των Οινοφύτων.
Η διοίκηση της Nestle Ελλάς εκτιμά ότι το 2018 είναι κομβικής σημασίας για την ελληνική οικονομία  και θεωρεί ανασταλτικό παράγοντα για  την ανάπτυξη, την ιδιαίτερα υψηλή φορολογία  η οποία υποχρέωσε τις επιχειρήσεις  να περιορίσουν τα κόστη τους.
Ο εμπορικός διευθυντής  της εταιρείας κ. Ηλίας Παπαδόπουλος λέει ότι η επιβολή του Ειδικού φόρου Κατανάλωσης στον καφέ είχε ως αποτέλεσμα  να μειωθεί ο όγκος πωλήσεων κατά 6% για το σύνολο της αγοράς ενώ αυξήθηκε η αξία της λόγω των φόρων.
Ο ίδιος ανέφερε ότι η νέα παραγωγική μονάδα διπλασίασε την παραγωγική δυναμικότητα της εταιρείας στους 20.000 τόνους το χρόνο από 10.000 που ήταν μέχρι σήμερα και η παραγωγική δραστηριότητα του εργοστασίου στα Οινόφυτα φθάνει στο 60%.
Οι εξαγωγές σε χώρες των Βαλκανίων, της Βόρειας Αμερικής και της Αυστραλίας και ειδικότερα σε χώρες που το ελληνικό στοιχείο  είναι έντονο.
Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος διατύπωσε προσδοκίες από την αύξηση των τουριστών στη χώρα μας αλλά δεν ήταν σε θέση να δώσει με ακρίβεια περισσότερα στοιχεία  τα οποία σήμερα προέρχονται  κυρίως από την οργανωμένη  αγορά του λιανεμπορίου που είναι οι αλυσίδες σουπερ  μάρκετ.
Ο κύκλος εργασιών της Nestle Ελλάς ανήλθε σε 336 εκατ. ευρώ το 2017 έναντι 331,5 εκατ. το 2016.
Τα  κέρδη μετά από φόρους έφθασαν τα 28 εκατ. ευρώ έναντι 5,2 εκατ. το 2016.
Πάντως το μικτό περιθώριο κέρδους περιορίστηκε στο 45% το 2017 ενώ το 2016 ήταν στο 53% καταγράφοντας πτώση 22 εκατ. ευρώ εξαιτίας της επιβολής του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης.
Αντίθετα ο κύκλος εργασιών δεν παρουσίασε ιδιαίτερη μεταβολή, το κόστος πωληθέντων αυξήθηκε κατά περίπου 18% λόγω κυρίως της αφομοίωσης του ειδικού φόρου κατανάλωσης στον καφέ που αποτελεί και το βασικό προϊόν παραγωγής της εταιρείας.

Νίκος Θεοδωρόπουλος
ntheo@bankingnews.gr  
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης