Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Τι κρύβει η παράταση στο διαγωνισμό πώλησης της Forthnet

tags :
Τι κρύβει η παράταση στο διαγωνισμό πώλησης της Forthnet
Η … ετοιμότητα των υποψηφίων, η αινιγματική θέση Μπρουμίδη και τα ενδεχόμενα για την κατάληξη του διαγωνισμου
Σε φάση νέας καθυστέρησης εισέρχεται η διαδικασία για την πώληση της Forthnet κααθώς δόθηκε σύμφωνα με πληροφορίες εικοσαήμερη παράταση μετά από αίτημα που υπεβλήθη από τουλάχιστον έναν εκ των δύο υποψηφίων. Ωστόσο με δεδομένο ότι η διαδικασία ελέγχου των οικονομικών στοιχείων έχει ουσιαστικά ολοκληρωθεί στον αρκετό χρόνο που δόθηκε το γεγονός προκαλεί εύλογα ερωτηματικά.
Και αυτό διότι είναι προφανές ότι πλέον τα όποια στοιχεία μπορούν να αναζητηθούν από τους υποψηφίους είναι ήσσονος σημασίας υπό την έννοια ότι δεν μεταβάλλουν τη μεγάλη εικόνα.
Από την άλλη πλευρά κύκλοι της αγοράς δεν αποκλείουν η παράταση που ζητήθηκε να σχετίζεται με το ενδεχόμενο να μην είναι έτοιμος ένας εκ των δύο υποψηφίων ή και οι δύο υποψήφιοι να υποβάλλουν τελική  προσφορά. Με δεδομένο ότι ο όμιλος Antenna κινείται επισήμως αυτόνομα για τη διεκδίκηση της εταιρίας πιθανολογείται ότι το κοινό σχήμα Vodafone-Wind δεν έχει καταλήξει μέχρι στιγμής είτε για το ύψος είτε για το περιεχόμενο (σχέδιο) της προσφοράς που θα υποβάλλει.
Πάντως οι δύο εταιρίες δηλώνουν σε όλους τους τόνους ότι συνεχίζουν έως σήμερα από κοινού την προσπάθεια για την απόκτηση του ελέγχου της Forthnet.
Ωστόσο ο διαγωνισμός μπορεί να κρύβει εκπλήξεις με δεδομένο ότι δεν έχει καταστεί σαφές αν η Vodafone Ελλάδας θα διαφοροποιηθεί από την κεντρική πολιτική του ομίλου Vodafone για την τηλεόραση.
Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι πρόσφατα ο επικεφαλής της Vodafone στην Ελλάδα κ Χάρης Μπρουμίδης ερωτώμενος για τη Forthnet περιορίστηκε να δηλώσει ολοκληρώνεται ο νομικός και οικονομικός έλεγχος και στη συνέχεια θα αποφασιστούν τα επόμενα βήματα.
Ουσιαστικά δηλαδή δεν απέκλεισαν ακόμα και το ενδεχόμενο μη υποβολής προσφοράς.
Υπό αυτές τις συνθήκες όλα τα ενδεχόμενα θεωρούνται ανοικτά. Ακόμα και η κοινή πρόταση των δυο μνηστήρων για τη Forthnet, ακόμα και η αποχώρηση της Vodafone ή ακόμα και το ναυάγιο της διαδικασίας πώλησης.

Νίκος Καρούτζος
nkaroutzos@gmail.com





www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης