Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Oι ενδοοικογενειακές κόντρες στις ελληνικές επιχειρήσεις - Τα μαχαίρια, οι αλληλοκατηγορίες και οι μηνύσεις

tags :
Oι ενδοοικογενειακές κόντρες στις ελληνικές επιχειρήσεις - Τα μαχαίρια, οι αλληλοκατηγορίες και οι μηνύσεις
Από την καπνοβιομηχανία Καρέλιας και τη Προοδευτική και προσφάτως τη Folli Follie (;), μέχρι τα ζαχαροπλαστεία Κωνσταντινίδης, την αλυσίδα Hondos αλλά και τη γνωστή εφοπλιστική οικογένεια Αγγελόπουλου, οι ενδοοικογενειακές κόντρες δεν έχουν τέλο
Αλληλοκατηγορίες, μηνύσεις και ένας αδυσώπητος πόλεμος επικρατεί στο εσωτερικό πολλών μεγάλων εταιρειών της χώρας, με τα μέλη των οικογενειών αυτών να βρίσκονται επί ποδός πολέμου.
Από την καπνοβιομηχανία Καρέλιας και τη Προοδευτική και προσφάτως τη Folli Follie (;), μέχρι τα ζαχαροπλαστεία Κωνσταντινίδης, την αλυσίδα Hondos αλλά και τη γνωστή εφοπλιστική οικογένεια Αγγελόπουλου, οι ενδοοικογενειακές κόντρες δεν έχουν τέλος.
Όπως υποστήριξε προ ημερών ο διευθύνων σύμβουλος της Folli Follie Τζώρτζης Κουτσολιούτσος σε συνέντευξη του στην Καθημερινή της Κυριακής, δεν γνώριζε το τι γινόταν στην θυγατρική εταιρεία της Ασίας αφού υπήρχε κόντρα και διαχωρισμός δραστηριοτήτων με τον πατέρα του, Δημήτρη Κουτσολιούτσο.
Ανεξάρτητα πόσο πιστευτός ή όχι έγινε ο κ. Κουτσολιούτσος, οι περιπτώσεις επιχειρηματικών οικογενειών στην χώρα μας, που τα έσπασαν λόγω αγεφύρωτων διαφορών είτε για την άσκηση του managment των επιχειρήσεων τους, είτε λόγω λανθασμένων επιλογών από τη μία ή την άλλη πλευρά, είναι πολλές.
Στην καπνοβιομηχανία Καρέλιας τα μέλη της οικογένειας εκτόξευσαν προσφάτως κατηγορίες και να άφησαν υπόνοιες – μεταξύ άλλων για σύσταση off shore και διοχέτευση χρημάτων στο εξωτερικό και λαθρεμπόριο.
Επίσης γνωστή διαμάχη που έχει απασχολήσει κατά κόρον το τύπο είναι αυτή των αδερφών Χόντου, ιδιοκτητών της γνωστής αλυσίδας καλλυντικών Hondos.
Αν και στην αρχή τα πέντε αδέρφια (Νίκος, Γιώργος, Κώστας, Γιάννης, Αργύρης) δημιούργησαν ένα από τους πλέον επιτυχημένους Ομίλους της αγοράς, εντούτοις οι γκρίνιες που προέκυψαν ήταν αρκετές για δημιουργηθεί η διχόνοια.
Εκείνος που αποχώρησε από τον Όμιλο Hondοs Center, ήταν ο Γιώργος Χόντος δημιουργώντας την δική του αλυσίδα από το 2004 με την επωνυμία Hondos Palace Πολυκαταστήματα Α.Ε.
Αυτή ήταν η αρχή του τέλους. Τα υπόλοιπα αδέρφια έφτασαν σε σημείο μέχρι και να αποκυρήξουν - τουλάχιστον επαγγελματικά - τον αδερφό τους και μάλιστα με γραπτή ανακοίνωση τους από το 2013.
Πολύ μελάνι όμως χυθεί και για την μεγάλη κόντρα μεταξύ των δύο αδερφών της εφοπλιστικής οικογένειας Αγγελόπουλου, του Θεόδωρου και του Κωνσταντίνου. Το 1998 σε μία δήλωση βόμβα που εστάλη στις εφημερίδες ο Κωσταντίνος Αγγελόπουλος κατηγόρησε τον αδελφό του, Θεόδωρο για «κακοδιαχείριση της περιουσίας», «αδηφάγο διάθεση» και «αλόγιστα δάνεια».
Η κόντρα πλέον έχει μεταφερθεί και στα μέλη της οικογένειας του Κ. Αγγελόπουλου.
Στο επίκεντρο ο πατριάρχης της οικογένειας Κωσταντίνος Αγγελόπουλος, ο οποίος όπως λέγεται αντιμετωπίζει προβλήματα υγείας και τα δύο παιδιά του Παναγιώτης και Γιώργος, οι οποίοι είναι γνωστοί λόγω της αναμείξης τους στην ομάδα μπάσκετ του Ολυμπιακού.
Τα δύο παιδιά του, Παναγιώτης και Γιώργος έχουν υποβάλλει αίτημα «δικαστικής συμπαράστασης» κατά του πατέρα τους, Κωσταντίνου, το οποίο εκδικάστηκε τον περασμένο Μαϊο και η απόφαση αναμένεται να βγει στα μέσα Οκτωβρίου.
Να σημειωθεί ότι η δικαστική συμπαράσταση είναι μία κατάσταση στην οποία υποβάλλεται ένα πρόσωπο που έχει σοβαρά ψυχοδιανοητικά ή σωματικά προβλήματα ανωμαλίες δια δικαστικής απόφασης, κατά τη διάρκεια της οποίας το πρόσωπο αυτό περιέρχεται σε ολική ή μερική, δικαιοπρακτική ανικανότητα ή έχει ανάγκη της συναίνεσης συγκεκριμένου προσώπου, δηλαδή του δικαστικού συμπαραστάτη, για την έγκυρη κατάρτιση όλων ή ορισμένων δικαιοπραξιών.
Τέλος μία νέα πρόσφατη κόντρα ήρθε να προσταθεί στο μακρύ κατάλογο.
Αφορά τα ζαχαροπλαστεία Κωνσταντινίδη και την χρήση της επωνυμίας από τον Θεόδωρο Κωνσταντινίδη (διατηρεί τρία ζαχαροπλαστεία στο Βόλο), αδερφό του Γρηγόρη που διαχειρίζεται τα ζαχαροπλαστεία στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη.
Όλα ξεκίνησαν με τα εγκαίνια του νέου καταστήματος «Ζαχαροπλαστεία Κωνσταντινίδης» στη Λεωφόρο Κύμης, στο ύψος της Νέας Ιωνίας.
Με ανακοίνωση η πλευρά του Γρηγόρη Κωνσταντινίδη ως “Ζαχαροπλαστεία Κωνσταντινίδη”, στρέφεται κατά του νέου ζαχαροπλαστείου στη Νέα Ιωνία και “ενημερώνει τους πελάτες της ότι το κατάστημα- ζαχαροπλαστείο που έχει ξεκινήσει τη λειτουργία του το τελευταίο διάστημα στην Νέα Ιωνία Αττικής, επί της οδού Κύμης αρ. 17, δεν έχει καμία απολύτως σχέση με την αλυσίδα καταστημάτων της εταιρείας.
Απαντώντας στους ισχυρισμούς του αδερφού του ο Θεόδωρος Κωσταντινίδης με ανακοίνωση του τονίζει ότι  λυπάται για όσα τού καταλογίζει ο αδελφός του και τονίζει ότι «δεν μπορεί να τού αφαιρέσει ούτε το επίθετο Kωνσταντινίδης, ούτε και την προσωπική του ιστορία και διαδρομή στη ζαχαροπλαστική.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης