Τελευταία Νέα
Διεθνή

Μήνυμα Pence προς Κίνα: Οι ΗΠΑ δεν θα υπαναχωρήσουν στον εκφοβισμό στη νότια Σινική Θάλασσα

tags :
Μήνυμα Pence προς Κίνα: Οι ΗΠΑ δεν θα υπαναχωρήσουν στον εκφοβισμό στη νότια Σινική Θάλασσα
Υψώνει τους τόνους και την κριτική κατά του Πεκίνου η Ουάσινγκτον
Σαφές μήνυμα στην Κίνα ότι οι ΗΠΑ δεν πρόκειται να υπαναχωρήσουν στην προσπάθεια εκφοβισμού στη νότια Σινική Θάλασσα θα στείλει με ομιλία του ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ, Mike Pence κορυφώνοντας έτσι την κριτική της Ουάσινγκτον για τις πολιτικές του Πεκίνου σε διεθνές επίπεδο.
Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, ο Pence θα εκφωνήσει ομιλία (στις 18:00 ώρα Ελλάδας) στο Ινστιτούτο Hudson, στην οποία αναμένεται να υψώσει τους τόνους και την «πολεμική» κατά της Κίνας πέρα της σφοδρής αντιπαράθεσης που έχουν οι δύο χώρες σε εμπορικά θέματα.
Βάσει του δημοσιεύματος, ο Pence θα αναφερθεί εκτενώς σε ένα επεισόδιο που έγινε την περασμένη Κυριακή, όταν το αμερικανικό αντιτορπιλικό USS Decatur, το οποίο βρισκόταν σε απόσταση 12 ναυτικών μιλίων από τους υφάλους Γκέιβεν και Τζόνσον των νήσων Σπράτλι, «παρενοχλήθηκε» από κινεζικό πολεμικό.
Ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ θα επισημάνει πως το κινεζικό πλοίο πλησίασε σε απόσταση 41 μέτρων το αμερικανικό αντιτορπιλικό, «αναγκάζοντας το πλοίο μας να κάνει γρήγορα ελιγμό για να αποφύγει μια σύγκρουση».
«Παρά τις ριψοκίνδυνες παρενοχλήσεις αυτού του είδους, το Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ θα συνεχίσει να στέλνει αεροσκάφη και πλοία, να επιχειρεί οπουδήποτε το επιτρέπει το διεθνές δίκαιο και το απαιτεί το εθνικό μας συμφέρον.
Δεν θα εκφοβιστούμε.
Δεν θα υποχωρήσουμε» αναμένεται να υποστηρίξει ο Pence.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης