Τελευταία Νέα
Πολιτική

Σταθάκης: Απόλυτα βιώσιμη η ΔΕΗ – Μετατρέπουμε την Ελλάδα σε ενεργειακό κόμβο

Σταθάκης: Απόλυτα βιώσιμη η ΔΕΗ – Μετατρέπουμε την Ελλάδα σε ενεργειακό κόμβο
Επίθεση Σταθάκη στην αντιπολίτευση για λαθροχειρίες στην ανάγνωση των οικονομικών δεδομένων
Την θέση πως η ΔΕΗ είναι απόλυτα βιώσιμη διατύπωσε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γ. Σταθάκης, ο οποίος αναφέρεται επιπλέον και στις βασικές επιλογές της κυβέρνησης για την ενεργειακή πολιτική της χώρας.
Σε δηλώσεις στην Εφημερίδα των Συντακτών ο κ.Σταθάκης επικαλείται συγκεκριμένα οικονομικά στοιχεία της εταιρίας, επισημαίνει ότι οι προσαρμογές στις λογιστικές καταστάσεις ενισχύουν τη διαφάνεια και την αξιοπιστία της εταιρίας και κατηγορεί τη ΝΔ για «λογιστικές αλχημείες» και λαθροχειρίες στην ανάγνωση των δεδομένων.
«Το βασικό μέγεθος για την εκτίμηση της βιωσιμότητας μιας επιχείρησης είναι ο δείκτης EBITDA {...}.
Προσπαθούν να μετατρέψουν τον θετικό EBITDA των 284,4 εκατ. ευρώ σε αρνητικό, προκειμένου να εμφανίσουν ως προβληματικό ένα μέγεθος που καταγράφει την απλή πραγματικότητα ότι η ΔΕΗ εισπράττει περισσότερα από όσα δαπανά για να λειτουργεί» τονίζει ο κ.Σταθάκης, υπογραμμίζοντας πως έχει περιοριστεί ο δανεισμός και διαβεβαιώνοντας πως «η ΔΕΗ είναι απόλυτα βιώσιμη».
Μάλιστα ο κ.Σταθάκης αναφέρει ότι την Τρίτη οι Βρυξέλλες ενέκριναν την παράταση ενός μήνα για τις λιγνιτικές μονάδες, διαβεβαιώνοντας ότι ο διαγωνισμός προχωρά με βάση το χρονοδιάγραμμα.
Όσον αφορά την ενεργειακή πολιτική ο κ.Σταθάκης τονίζει ότι ο ενεργειακός τομέας δεν έχει σήμερα καμιά σχέση με όσα ίσχυαν το 2014.
«Αξιοποιώντας ένα επίπεδο επενδύσεων ρεκόρ, μετατρέπουμε την Ελλάδα σε ενεργειακό κόμβο και υλοποιούμε τη μετάβαση στη νέα εποχή των ψηφιακών δικτύων και της ενιαίας ευρωπαϊκής αγοράς ενέργειας» επισημαίνει ο υπ.Περιβάλλοντος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης