Τελευταία Νέα
Διεθνή

Al-Falih (Σ. Αραβία): Ο ΟΠΕΚ μπορεί να αυξήσει την παραγωγή πετρελαίου κατά 1,3 εκατ. βαρέλια ημερησίως πολύ γρήγορα

Al-Falih (Σ. Αραβία): Ο ΟΠΕΚ μπορεί να αυξήσει την παραγωγή πετρελαίου κατά 1,3 εκατ. βαρέλια ημερησίως πολύ γρήγορα
Ο υπουργός Πετρελαίου της Σαουδικής Αραβίας τόνισε ότι η επιπλέον αύξηση της παραγωγής μπορεί να πραγματοποιηθεί «το συντομότερο δυνατό»
Στο γεγονός ότι ο ΟΠΕΚ μπορεία να αυξήσει την παραγωγή πετρελαίου κατά 1,3 εκατ. βαρέλια ημερησίως το συντομότερο δυνατό, αναφέρθηκε σήμερα (4/10) ο υπουργός Πετρελαίου της Σαουδικής Αραβίας, Khaled al-Falih, όπως μεταδίδει το πρακτορείο ειδήσεων TASS.
Συγκεκριμένα, όπως ανέφερε ο υπουργός της Σαουδικής Αραβίας, η οποία αποτελεί τον de facto επικεφαλής του ΟΠΕΚ, ο Οργανισμός έχει ήδη αυξήσει την παραγωγή του κατά 700 χιλ. βαρέλια ημερησίως, και μπορεί εύκολα να την αυξήσει περαιτέρω εάν αυτό είναι απαραίτητο.
«Έχουμε αυξήσει την παραγωγή κατά 700 χιλ. βαρέλια ημερησίως, και μπορούμε να την αυξήσουμε κατά άλλα 1,3 εκατ. βαρέλια», ήταν το χαρακτηριστικό σχόλιο του σαουδάραβα υπουργού, ο οποίος διευκρίνησε ότι αυτό μπορεί να συβμεί «στο μικρότερο δυνατό χρονικό διάστημα».
Παράλληλα, ο ίδιος διευκρίνησε ότι η ελεύθερη παραγωγική ικανότητα του ΟΠΕΚ εκτιμάται σε 1,3 εκατ. βαρέλια ημερησίως, επιβεβαιώνοντας σε μεγάλο βαθμό τις εκτιμήσεις των ΗΠΑ, σύμφωνα με τις οποίες ο Οργανισμός έχει παραγωγική δυναμικότητα περίπου 1,42 εκατ. βαρελιών ημερησίως.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης