Τελευταία Νέα
Διεθνή

Β. Κορέα: Οι κυρώσεις των ΗΠΑ σε βάρος μας αποτελούν σημαντική πηγή δυσπιστίας

Β. Κορέα: Οι κυρώσεις των ΗΠΑ σε βάρος μας αποτελούν σημαντική πηγή δυσπιστίας
Η κρατική εφημερίδα, Rodong Sinmun, κατέστησε σαφές ότι «ποτέ δεε θα ικετεύσουμε τις ΗΠΑ να άρουν αυτές τις κυρώσεις»
Οξύτατη κριτική απέναντι στις ΗΠΑ άσκησε σήμερα (4/10) η επίσημη εφημερίδα της κυβέρνησης στη Βόρεια Κορέα, Rodong Sinmun, με αφορμή της κυρώσεις που έχει επιβάλει η Ουάσιγκτον σε βάρος της Πιονγιάνγκ.
Ειδικότερα, η βορειοκορεατική εφημερίδα τόνισε ότι «οι κυρώσεις αποτελούν σημαντική αιτία για την αυξανόμενη δυσπιστίας μας στις ΗΠΑ», προσθέτοντας ότι «δεν υπάρχει τίποτα που θα μπορούσαν να αποκομίσουν οι ΗΠΑ από τις κυρώσεις και δεν είναι άλλοι εκτός από αυτούς που θα βρεθεί σε μεινοεκτική θέση».
Παράλληλα, η εφημερίδα κατέστησε σαφές πως «όπως κάναμε και στο παρελθόν, ποτέ δεν θα ικετεύσουμε τις ΗΠΑ να άρουν αυτές τις κυρώσεις».
Τα παραπάνω σχόλια έρχονται λίγες ημέρες πριν από την επίσκεψη του αμερικανού υπουργού Εξωτερικών, Mike Pompeo, στη Νότια Κορέα, όπου αναμένεται να συναντηθεί με τον ηγέτη της χώρας, Kim Jong-un.
Ο αμερικανός υπουργός Εξωτερικών εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι οι συνομιλίες θα οδηγήσουν σε «βαθύτερη πρόοδο», διευκρινίζοντας ωστόσο ότι οι κυρώσεις εναντίον του καθεστώτος πρέπει να «συνειχστούν έντονα» έως ότου η χώρα εγκαταλείψει το πυρηνικού του πρόγραμμα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης