Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Times: Μήτρα του ISIS η Μόρια στην Ελλάδα – Έντονη κινητοποίηση της Ελληνικής Αστυνομίας

tags :
Times: Μήτρα του ISIS η Μόρια στην Ελλάδα – Έντονη κινητοποίηση της Ελληνικής Αστυνομίας
Οι τρομοκράτες του ISIS εκμεταλλεύονται τις ροές προσφύγων για να διεισδύσουν στην Ευρώπη
Έντονη κινητοποίηση για την αντιμετώπιση ισλαμιστών εξτρεμιστών που έχουν διεισδύσει σε ένα μεγάλο στρατόπεδο προσφύγων στη Λέσβο επικρατεί στην Ελλάδα σύμφωνα με τη βρετανική εφημερίδα The Times, η οποία κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για τις κινήσεις της ισλαμικής τρομοκρατίας.
Οι Times χαρακτηρίζουν ως μήτρα της ευρωπαϊκής ισλαμικής τρομοκρατίας την Ελλάδα, αφού η εν λόγω ομάδα έχει διεισδύσει στη Μόρια, με στόχο να εξαναγκάσει τους μετανάστες να ενταχθούν στο Ισλαμικό Κράτος.
«Η Ελλάδα επικρίνεται όλο και περισσότερο από άλλες χώρες της Δύσης για τις δύσκολες συνθήκες διαβίωσης που υπομένουν χιλιάδες πρόσφυγες στο στρατόπεδο της Μόρια.
Εδώ και καιρό υπήρξε φόβος ότι οι συνθήκες θα μπορούσαν να αποτελέσουν γόνιμο έδαφος για ριζοσπαστικοποίηση», αναφέρει το δημοσίευμα.
«Η απέλαση των υπόπτων έρχεται εν μέσω παρατεινόμενων ανησυχιών σχετικά με το γεγονός ότι οι τρομοκράτες του Ισλαμικού Κράτους εκμεταλλεύονται ροές προσφύγων από τη Συρία και άλλα μέρη της Μέσης Ανατολής για να διεισδύσουν στην Ευρώπη».
Πιστεύεται ότι, από τον Μάρτιο του 2016 απελάθηκαν από τους ελληνικούς καταυλισμούς 120 τρομοκράτες του ISIS, όταν η ΕΕ συνήψε συμφωνία, σύμφωνα με την οποία σχεδόν όλοι οι πρόσφυγες που είχαν εισέλθει στην Ελλάδα έπρεπε να επιστραφούν στην Τουρκία εκτός εάν τους χορηγήθηκε πολιτικό άσυλο.
Αρκετοί από τους απελαθέντες υπόπτους συνελήφθησαν πέρυσι αφού προσπάθησαν ξανά να εισέλθουν παράνομα στην Ελλάδα μέσω των χερσαίων συνόρων με την Τουρκία.
«Οι πληροφορίες συνεχίζονται συνεχώς από τις ευρωπαϊκές αστυνομικές υπηρεσίες κι έχουμε πολλούς ανθρώπους στην περιοχή και πολλούς μηχανισμούς που εκτελούν ελέγχους σε υπόπτους», δήλωσε ο αξιωματούχος υπό καθεστώς ανωνυμίας.
«Με περίπου 55 προσφυγικά κέντρα σε ολόκληρη τη χώρα, συμπεριλαμβανομένων πέντε νησιά του Αιγαίου, στην Ελλάδα έχουν εγκλωβιστεί 60.000 μετανάστες από τότε που τα κράτη της Ε.Ε και των Βαλκανίων σφράγισαν τα σύνορά τους το 2015»
Ωστόσο, εκείνο το έτος, δύο τρομοκράτες που εμπλέκονται στις επιθέσεις στο θέατρο Bataclan στο Παρίσι έφτασαν στη Γαλλία μέσω της Ελλάδας.
Και οι δύο παριστάνοντας τους πρόσφυγες, χρησιμοποίησαν πλαστά διαβατήρια της Συρίας για να εισέλθουν στη χώρα.
Τα επίσημα στατιστικά στοιχεία δείχνουν ότι 924 πρόσφυγες στη Μόρια έχουν συλληφθεί για εγκλήματα όπως εμπορία ναρκωτικών και λαθρεμπόριο πλαστών διαβατηρίων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης