Τελευταία Νέα
Διεθνή

Tusk: Η ΕΕ επιθυμεί μια στενή σχέση με τη Βρετανία μετά το Brexit

Tusk: Η ΕΕ επιθυμεί μια στενή σχέση με τη Βρετανία μετά το Brexit
Η ΕΕ δεν θα εγκαταλείψει τις θεμελιώδεις αξίες και τα συμφέροντά της λόγω του Brexit, προειδοποίησε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου
Η Ευρωπαϊκή Ένωση θέλει να οικοδομήσει μια όσο το δυνατόν στενότερη μελλοντική σχέση για το εμπόριο, την ασφάλεια και τις διεθνείς υποθέσεις με τη Βρετανία, αλλά δεν θα εγκαταλείψει τις θεμελιώδεις αξίες και τα συμφέροντά της λόγω του Brexit, δήλωσε σήμερα (4/10/2018) ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Donald Tusk.
«Λυπούμαστε πολύ που το Ηνωμένο Βασίλειο αποφάσισε να αποχωρήσει και ελπίζουμε για την καλύτερη σχέση στο μέλλον», δήλωσε ο Tusk σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στις Βρυξέλλες, από κοινού με τον πρωθυπουργό της Ιρλανδίας, Leo Varadkar.
«Αλλά κανείς δεν μπορεί να περιμένει ότι λόγω του Brexit η ΕΕ θα εγκαταλείψει τις θεμελιώδεις αξίες και τα βασικά της συμφέροντα», επεσήμανε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.
«Θέλουμε να επικεντρωθούμε στην ελαχιστοποίηση των ζημιών από το Brexit και στις δύο πλευρές», συνέχισε ο Tusk.
Σύμφωνα με τον ίδιο, συναισθηματικά επιχειρήματα δεν διευκολύνουν τις συμφωνίες, ενώ προειδοποίησε ότι η αντιπαράθεση δεν θα οδηγήσει σε τίποτα καλό.
Από την πλευρά του, ο Varadkar δήλωσε ότι οι συνομιλίες για το Brexit εισέρχονται σε «μία κρίσιμη και τελική φάση» διαπραγματεύσεων και ότι ελπίζει πως μια συμφωνία θα επιτευχθεί εντός του επόμενου μήνα.
«Επιθυμώ πολύ να δω μια συμφωνία να ολοκληρώνεται έως τον Νοέμβριο», τόνισε. 

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης