Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Goldman Sachs, Templeton και BlackRock δηλώνουν bull στις αναδυόμενες αγορές

tags :
Goldman Sachs, Templeton και BlackRock δηλώνουν bull στις αναδυόμενες αγορές
"Δηλώνουμε θετικοί στα περιουσιακά στοιχεία των αναδυόμενων αγορών", ανέφερε η Isabelle Mateos y Lago, επικεφαλής επενδύσεων στη BlackRock
Οι αναδυόμενες αγορές είναι έτοιμες να ξεπεράσουν το πρόσφατο sell off και να αρχίσουν ένα ακόμη ράλι ανόδου.
Αυτό αναφέρουν οι αναλυτές των Goldman Sachs, Franklin Templeton και BlackRock τονίζουν τις φθηνές αποτιμήσεις, ενώ τα αυξανόμενα εταιρικά κέρδη και τα ισχυρά θεμελιώδη θα αντισταθμίσουν τους κινδύνους από τον εμπορικό πόλεμο, τα αυξανόμενα επιτόκια και την πιθανή ύφεση των ΗΠΑ.
"Δηλώνουμε θετικοί στα περιουσιακά στοιχεία των αναδυόμενων αγορών", ανέφερε η Isabelle Mateos y Lago, επικεφαλής επενδύσεων στη BlackRock.
"Είναι ένας συνδυασμός του παγκόσμιου ρυθμού ανάπτυξης, των προσδοκιών για τα κέρδη των εταιρειών και των αποτιμήσεων στις αναδυόμενες αγορές", πρόσθεσε.
Ωστόσο, οι ταύροι είναι ακόμη μειονότητα.
Περισσότεροι από τους μισούς συμμετέχοντες στην αγορά αναμένουν να συνεχιστούν οι πωλήσεις σε μετοχές και νομίσματα αναπτυσσόμενων χωρών, σύμφωνα με έρευνα του Bloomberg.
Η απαισιοδοξία για τις μετοχές των αναπτυσσόμενων χωρών είναι κοντά στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων 23 ετών, σύμφωνα με τον δείκτη κινδύνου τηςBank of America Merrill Lynch.
Οι αναλυτές της BofAML, συμπεριλαμβανομένου του Ritesh Samadhiya, δήλωσαν ότι «είναι συνήθως ένα σημάδι για την αύξηση της έκθεσης και όχι για τη μείωση της», εφόσον δεν συμπίπτει με ύφεση.
Και οι πρόσφατες ανησυχίες, όπως οι εμπορικές εντάσεις και το ισχυρότερο δολάριο, δεν θα εκτροχιάσουν τις μετοχές περισσότερο, σύμφωνα με την Franklin Templeton.

www.bnkingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης