Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Ρωσία για κυβερνοεπιθέσεις: Η «κατασκοπομανία» ανεβάζει στροφές - Kατηγορίες εκτοξεύονται χωρίς καμία ανάλυση

tags :
Ρωσία για κυβερνοεπιθέσεις: Η «κατασκοπομανία» ανεβάζει στροφές - Kατηγορίες εκτοξεύονται χωρίς καμία ανάλυση
Η Μόσχα χαρακτηρίζει «διαβολικό μείγμα κολόνιας» τις κατηγορίες της Βρετανίας ότι Ρώσοι κατάσκοποι της υπηρεσίας πληροφοριών του στρατού GRU βρίσκονται πίσω από τις κυβερνοεπιθέσεις
Το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών σχολιάζοντας τις κατηγορίες της Ολλανδίας κατά της Ρωσίας σύμφωνα με τις οποίες ρώσοι χάκερς επιχείρησαν επίθεση κατά του Οργανισμού για την Απαγόρευση των Χημικών Όπλων (ΟΑΧΟ), δήλωσε ότι «η δυτική κατασκοπομανία ανεβάζει στροφές».
Σύμφωνα με την παρουσίαση που έκανε ο επικεφαλής των ολλανδικών στρατιωτικών υπηρεσιών Πληροφοριών κατά την διάρκεια της συνέντευξης Τύπου, τέσσερις Ρώσοι έφθασαν στην Ολλανδία στις 10 Απριλίου και συνελήφθησαν με εξοπλισμό κατασκοπείας σε ξενοδοχείο που βρίσκεται δίπλα στην έδρα του ΟΑΧΟ (OPCW).
Σύμφωνα με το υπουργείο Άμυνας της Ολλανδίας, οι τέσσερις Ρώσοι είχαν διπλωματικά διαβατήρια.
Παράλληλα η Μόσχα χαρακτηρίζει «διαβολικό μείγμα κολόνιας» τις κατηγορίες της Βρετανίας ότι Ρώσοι κατάσκοποι της υπηρεσίας πληροφοριών του στρατού GRU βρίσκονται πίσω από τις κυβερνοεπιθέσεις που πραγματοποιούνται σε όλο τον κόσμο, υποστηρίζοντας ότι οι κατηγορίες είναι αβάσιμες και αποτελούν μέρος της εκστρατείας παραπληροφόρησης που έχει σκοπό να πλήξει τα ρωσικά συμφέροντα.
Το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών έδωσε την δική του απάντηση, μέσω της εκπρόσωπου του, M. Zacharova, μετά τις δηλώσεις που έκανε ο Βρετανός υπουργός Άμυνας, ο οποίος χαρακτήρισε την Ρωσία «κράτος παρία».
Η Zacharova είπε ότι οι κατηγορίες αυτές εκτοξεύονται εναντίον της Ρωσίας «χωρίς καμία ανάλυση».
«Χωρίς καμία ανάλυση, τις βάζουν όλες μαζί σε ένα φιαλίδιο, ενδεχομένως σ’ ένα φιαλίδιο κολόνιας της Nina Richi ανακάτεψαν τα πάντα» (υπονοώντας το φιαλίδιο στο οποίο υποτίθεται ότι βρίσκονταν ο νευροτοξικός παράγοντας με τον οποίο δηλητηριάσθηκε ο Ρώσος πρώην κατάσκοπος S. Skripal και η κόρη του Youlia) «και την GRU (υπηρεσία πληροφοριών του στρατού - σ.σ.) και τους χάκερς του Κρεμλίνου και την WADA.
Πρόκειται για ένα διαβολικό κοκτέιλ κολόνιας», είπε χαρακτηριστικά η Zacharova, αναφερόμενη στις κατηγορίες που εξαπολύονται κατά της Ρωσίας.
 «Η πλούσια φαντασία των συναδέλφων μας από την Βρετανία πράγματι δεν έχει όρια.
Ποιος τα επινόησε όλα αυτά; Θα ήθελα να το δω. Είναι απλά (παραμυθάδες) Andersen».
Η ίδια αναφερόμενη στον όρο highly likely (κατά πάσα πιθανότητα) που χρησιμοποιούν οι Βρετανοί αξιωματούχοι όταν αναφέρονται στην "υπόθεση Skripal" είπε ότι οι Βρετανοί ιστορικοί και ειδήμονες στον τομέα του δικαίου, στο μέλλον θα τον ανακαλούν με ντροπή.
«Δημιουργείται η εντύπωση ότι οι κατήγοροι, και συγκεκριμένα οι επίσημοι εκπρόσωποι της Βρετανίας, απλώς πιστεύουν με τρόπο φανατικό ότι έχουν το δίκιο με το μέρος τους, ώστε να μην χρειάζονται να παραθέσουν λογικά επιχειρήματα και αποδείξεις. Είμαι πεπεισμένη ότι τον περίφημο όρο highly likely θα ενθυμούνται μελλοντικά με ντροπή οι Βρετανοί ιστορικοί και φυσικά οι ειδήμονες στο δίκαιο και οι νομικοί», είπε χαρακτηριστικά η Zacharova.
Ανακοίνωση εξέδωσε και η ρωσική πρεσβεία στο Λονδίνο, στην οποία επισημαίνεται ότι οι κατηγορίες κατά της Μόσχας στο ζήτημα αυτό είναι αβάσιμες και συνιστούν μέρος της εκστρατείας παραπληροφόρησης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης