Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Η JPMorgan υποβάθμισε τις κινεζικές μετοχές – Προβλέπει πλήρη εμπορικό πόλεμο

tags :
Η JPMorgan υποβάθμισε τις κινεζικές μετοχές – Προβλέπει πλήρη εμπορικό πόλεμο
Η JPMorgan προχώρησε στην υποβάθμιση των κινεζικών μετοχών, εκτιμώντας ότι ο εμπορικός πόλεμος μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας αναμένεται να κλιμακωθεί
Η JPMorgan προχώρησε στην υποβάθμιση των κινεζικών μετοχών, εκτιμώντας ότι ο εμπορικός πόλεμος μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας αναμένεται να κλιμακωθεί.
Η JPMorgan, εκτιμά πως η εμπορική σύγκρουση θα κλιμακώνεται καθώς οι ΗΠΑ θα αυξάνουν τους δασμούς στις κινεζικές εισαγωγές, το δολάριο θα ενισχύεται και το γουάν θα αποδυναμώνεται περαιτέρω.
Όπως αναφέρει η JPMorgan «ένας πλήρης εμπορικός πόλεμος γίνεται το νέο σενάριο βάσης για το 2019, δεν υπάρχει σαφής ένδειξη για την άμβλυνση της αντιπαράθεσης μεταξύ της Κίνας και των ΗΠΑ στο εγγύς μέλλον».
Η JPM αναθεώρησε επίσης την πρόβλεψή της για οικονομική ανάπτυξη στην Κίνα το 2019 σε 6,1% από 6,2% και δήλωσε ότι χωρίς να ληφθούν υπόψη αντίμετρα όπως πιο δημοσιονομικά ή νομισματικά κίνητρα, ο εμπορικός πόλεμος αντιπροσωπεύει ένα «χτύπημα» 1% στην ανάπτυξη.
«Οι υψηλότεροι δασμοί συμπιέζουν το περιθώριο κέρδους της κινεζικής βιομηχανίας, μειώνοντας το επενδυτικό κίνητρο και τις προσλήψεις, οι οποίες θα οδηγήσουν στην μείωση της ιδιωτικής κατανάλωσης».




www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης