Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Ιταλία πρέπει να κερδίσει – Moscovici: Να σωθούμε από τους ακροδεξιούς – Salvini: Γελάμε με τους σοσιαλιστές

Η Ιταλία πρέπει να κερδίσει – Moscovici: Να σωθούμε από τους ακροδεξιούς – Salvini: Γελάμε με τους σοσιαλιστές
Η Ιταλία δεν πάει κόντρα στην Ευρώπη, η Ευρώπη δεν μπορεί να δεχθεί ότι η Ιταλία μπορεί να εφαρμόσει μια νέα πολιτική.
Η συνεχιζόμενη και διογκούμενη κόντρα μεταξύ του Ευρωπαίου Επιτρόπου P. Moscovici με τον επικεφαλής της Lega και υπουργό Εσωτερικών M. Salvini έρχεται να αποδείξει ότι η κόντρα…Ιταλίας με την ΕΕ θα συνεχιστεί.
Τι τελευταίες ημέρες αυτή η κόντρα κλιμακώνεται ενώ συνεχίστηκε και στις 4 Οκτωβρίου 2018.

Ο Salvini και η Ιταλία έδειξαν την υπεροχή τους στο μεταναστευτικό όπου όχι μόνο έκλεισαν τα σύνορα αλλά κατάφεραν να διαμορφώσουν την ατζέντα της Ευρώπης.
Η πρώτη νίκη των εθνικιστών έπιασε στον ύπνο την Ευρώπη γιατί ο Salvini είχε κινηθεί μεθοδικά και είχε την στήριξη και άλλων εθνικιστών και δεξιών πολιτικών της Ευρώπης.
Συν τοις άλλοις η πολιτική Salvini στην Ιταλία με τους μετανάστες είναι η ορθή στρατηγική απέναντι στους διεθνιστές και στην άκρατη  μετανάστευση που έχει ζημιώσει την Ευρώπη.
Η κόντρα του Moscovici με την Ιταλία έχει σκοπιμότητα.
Αποτελεί μεθοδευμένη πίεση κατά της Ιταλίας, με διαρροές απαράδεκτες όπως ότι κινδυνεύουν με κούρεμα οι ιταλοί καταθέτες.
Η Ιταλία έχει μια οικονομική και πολιτική ατζέντα η οποία αποκαλύπτεται με τον προϋπολογισμό 2019.
Στηρίζει την μεσαία αστική τάξη αλλά εφαρμόζει κοινωνικά μέτρα που σε συνδυασμό με τα μέτρα για την ανάπτυξη διαμορφώνουν το έλλειμμα στο 2,4% το 2019 με προοπτική να μειωθεί στο 1,8% το 2021.
Η Ιταλία δεν πάει κόντρα στην Ευρώπη, η Ευρώπη δεν μπορεί να δεχθεί ότι η Ιταλία μπορεί να εφαρμόσει μια νέα πολιτική.
Οι εθνικιστές είναι η τελευταία προσπάθεια να αλλάξει η Ευρώπη και να μετατραπεί σε μια κοινωνία εθνών, με υγιή οικονομία αλλά και με κοινωνικό πρόσωπο.
Όμως ο Moscovici ως ευρωπαίος επίτροπος επί των οικονομικών υποθέσεων αντί να περιορίζεται στον θεσμικό του ρόλο επιδίδεται σε ανεπίτρεπτα σχόλια έξω από την ιδιότητα του.
Ο Moscovici εκπροσωπεί τους σοσιαλιστές που έχουν καταρρεύσει στην Γαλλία, είναι ευρωπαίος επίτροπος επί των οικονομικών θεμάτων, οι προκλητικές του δηλώσεις δείχνουν ότι έχει χαθεί το μέτρο της ωμής παρέμβασης τους.  
Ο Moscovici προκάλεσε την Ιταλία αποκαλώντας την ξενοφοβική.
Ο πρωθυπουργός Giuseppe Conte τόνισε ότι τα ευρωπαϊκά θεσμικά όργανα πρέπει να είναι πιο προσεκτικά, θα πρέπει να προσπαθούν να κατανοήσουν καλύτερα τις ανάγκες των ανθρώπων.
Ο Επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων Pierre Moscovici επανήλθε  σώζουμε την ΕΕ από το Salvini, τον Orban, την Le Pen
Αυτοί οι λαϊκιστές για κάποιους, για άλλους εθνικιστές, όλα αυτοί οι ακροδεξιοί ηγέτες είναι εχθροί της ανοικτής και φιλελεύθερης δημοκρατίας
Ο Salvini απάντησε αμέσως ότι Moscovici όταν μας δίνει μαθήματα μας κάνει να γελάμε
Ένας Γάλλος σοσιαλιστής που έρχεται να δώσει μαθήματα σε κάνει να γελάς είπε ο επικεφαλής της Lega στην Ιταλία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης