Τελευταία Νέα
Πολιτική

Κουτσούμπας: Να μην τολμήσει η κυβέρνηση να ρίξει τα προβλήματα των τραπεζών στον λαό

Κουτσούμπας: Να μην τολμήσει η κυβέρνηση να ρίξει τα προβλήματα των τραπεζών στον λαό
Είναι δεδομένη η ανεπαρκής κεφαλαιακή βάση των τραπεζών υποστήριξε ο γ.γ. του ΚΚΕ
Να μην τολμήσει η κυβέρνηση να ρίξει τα προβλήματα των τραπεζών στο λαό με πλειστηριασμούς, κατασχέσεις και κούρεμα καταθέσεων υποστήριξε ο γ.γ. του ΚΚΕ, Δ. Κουτσούμπας.
Σε δηλώσεις του στην ΕΡΤ και με αφορμή την αναταραχή που υπήρξε στο Χρηματιστήριο, ο κ.Κουτσούμπας τόνισε ότι είμαστε στην αρχή εξελίξεων, υπογράμμισε ότι το θέμα της «κανονικότητας», την οποία χαρακτήρισε «επίπλαστη» καταρρέει, ανέφερε ότι είναι δεδομένη η ανεπαρκής κεφαλαιακή βάση των τραπεζών, και λόγω των «κόκκινων δανείων» και γι' αυτό εντείνονται οι πιέσεις για πλειστηριασμούς και κατασχέσεις και επεσήμανε ότι πιέσεις δεν έχουν μόνο οικονομικό χαρακτήρα, αλλά αφορούν επίσης παρεμβάσεις για τον έλεγχο του τραπεζικού τομέα στην Ελλάδα, καθώς και πιέσεις πολιτικού χαρακτήρα σχετιζόμενες με τις εξελίξεις στα Βαλκάνια και τη Μέση Ανατολή.
Όσον αφορά το μέτρο της περικοπής των συντάξεων, ο κ.Κουτσούμπας υποστήριξε ότι το θέμα είναι υπό διαπραγμάτευση, χωρίς να αποκλείεται να πάρει το ζήτημα αναβολή, υπογραμμίζοντας ότι όσο ισχύει ο νόμος Κατρούγκαλου δεν αποκλείεται οποιαδήποτε στιγμή να εφαρμοστεί το μέτρο της περικοπής.
Όπως είπε, συνολικά έχουν γίνει 21 μειώσεις συντάξεων, πολλές από αυτές επί θητείας κυβερνήσεως ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, με κατάργηση του ΕΚΑΣ και μεγάλες μειώσεις στις επικουρικές.
Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, επισήμανε ότι και τα τρία μνημόνια με όλους τους εφαρμοστικούς τους νόμους είναι σε ισχύ, όπως και οι αναδιαρθρώσεις που αποτελούν την ουσία των μνημονίων.
Αναφορικά με τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, ο κ.Κουτσούμπαςείπε ότι η επέκτασή τους αφορά 4 κλάδους από τους 44 συνολικά, χωρίς να καλύπτεται το σύνολο των εργαζομένων ακόμα και σε αυτούς τους κλάδους: μένουν ακάλυπτοι οι εργαζόμενοι με ελαστικές μορφές εργασίας, ενοικιαζόμενοι και εργολαβικοί.
Σε ό,τι αφορά το δημοψήφισμα στην πΓΔΜ, ο γ.γ. του ΚΚΕ είπε ότι και με αφορμή αυτό έχει ανοίξει «η βεντάλια στα Βαλκάνια», εκτιμώντας ότι τα ζητήματα αυτά δεν θα τελειώσουν σύντομα.
Χαρακτήρισε αρνητική εξέλιξη για όλους τους λαούς της περιοχής τόσο την Συμφωνία των Πρεσπών, όσο και την προοπτική ένταξης της πΓΔΜ στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ, τονίζοντας ότι το ΝΑΤΟ δεν είναι παράγοντας ασφάλειας.
Ο κ.Κουτσούμπας είπε ότι η Συμφωνία των Πρεσπών συνεχίζει να καλλιεργεί εθνικισμούς και εμπεριέχει το σπέρμα του αλυτρωτισμού ενώ ερωτηθείς γιατί χαρακτηρίζει «dealer» τον πρωθυπουργό, απάντησε «διότι εμπλέκει σε επικίνδυνους σχεδιασμούς τον λαό, είναι ο σημαιοφόρος των Αμερικανών, και του ΝΑΤΟ στη περιοχή, χρεώνοντας ταυτόχρονα τον λαό με 4 δισεκατομμύρια ευρώ για τις στρατιωτικές ανάγκες του ΝΑΤΟ».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης