Τελευταία Νέα
Διεθνή

Johnson (Γερουσιαστής ΗΠΑ): Στηρίζουμε τη Συμφωνία των Πρεσπών - Τσίπρας και Zaev κρατούν το «κλειδί»

Johnson (Γερουσιαστής ΗΠΑ): Στηρίζουμε τη Συμφωνία των Πρεσπών - Τσίπρας και Zaev κρατούν το «κλειδί»
Η στάση των ΗΠΑ στη συμφωνία για το όνομα δεν έχει αλλάξει εξαιτίας της μικρής συμμετοχής των ψηφοφόρων στο δημοψήφισμα
Oι ΗΠΑ συνεχίζουν να στηρίζουν τη συμφωνία των Πρεσπών για το όνομα της ΠΓΔΜ, δήλωσε ο ρεπουμπλικάνος γερουσιαστής Ron Johnson, ο οποίος είναι μέλος της επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων και πρόεδρος της υποεπιτροπής για την Ευρώπη.
Ο Johnson σε συνέντευξή του στη «Φωνή της Αμερικής» (Voice of America), σε εκπομπή που μεταδίδεται στη σερβική γλώσσα, τόνισε ότιη στάση των ΗΠΑ στη συμφωνία για το όνομα δεν έχει αλλάξει εξαιτίας της μικρής συμμετοχής των ψηφοφόρων στο δημοψήφισμα.
«Το κλειδί για της συμφωνία Αθήνας-Σκοπίων βρίσκεται τώρα στα χέρια του Zoran Zaev και του Αλέξη Τσίπρα και οι ΗΠΑ θα συνεχίσουν να υποστηρίζουν την εφαρμογή της μη δημοφιλούς συμφωνίας» δήλωσε ο Rohn Johnson.
Ο Αμερικανός γερουσιαστής συμπλήρωσε μάλιστα ότι «στην περίπτωση που και οι πρόεδροι Βούτσιτς και Θάτσι πετύχαιναν μία συμφωνία στο ζήτημα του Κοσόβου, οι ΗΠΑ , επίσης, θα την υποστήριζαν και ας μην ήταν δημοφιλής».
Για το ζήτημα του Κοσόβου, ο Αμερικάνος γερουσιαστής ανέφερε ότι ο πρόεδρος Donald Trump ενδιαφέρεται προσωπικά για την επίλυση του.
Στο σχετικό ερώτημα απάντησε: «Βεβαίως! Για αυτό το λόγο τρεις φορές επισκέφτηκα, το τελευταίο διάστημα, τα Βαλκάνια. […] Ξέρετε, ο πρόεδρος Trump έχει λίγο διαφορετική προσέγγιση για την επίλυση κάποιων ζητημάτων, σκέφτεται εκτός καθορισμένου πλαισίου.
Εμείς διαβλέπουμε πόσο σημαντικά είναι τα Βαλκάνια και πόσο αναγκαίο είναι να σταθεροποιηθούν».
Ο Αμερικανός γερουσιαστής τόνισε ότι για τις ΗΠΑ δεν υπάρχουν πλέον «κόκκινες γραμμές» στο θέμα του Κοσόβου, ούτε θέτουν πιεστικά κάποιο χρονικό όριο.
«Κάνουμε ό,τι μπορούμε για να ενθαρρύνουμε τον πρόεδρο Βούτσιτς και της ηγεσία του Κοσόβου να επιλύσουν μία μακροχρόνια διένεξη και να πετύχουν συμφωνία που θα επιφέρει σταθερότητα στα Βαλκάνια.
Είμαστε ανοιχτοί σε κάθε συμφωνία ακόμη και αν προβλέπει εδαφικές διορθώσεις» ανέφερε στη «Φωνή της Αμερικής» ο ρεπουμπλικάνος γερουσιαστής.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης