Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ο Λευκός Οίκος «τουιτάρει» τα στοιχεία για την... απασχόληση - Trump: Στο χαμηλότερο σημείο μετά το 1969 η ανεργία

Ο Λευκός Οίκος «τουιτάρει» τα στοιχεία για την... απασχόληση - Trump: Στο χαμηλότερο σημείο μετά το 1969 η ανεργία
Το ποσοστό της ανεργίας στις ΗΠΑ υποχώρησε σε χαμηλό 49 ετών, στο 3,7%, τον Σεπτέμβριο του 2018
Ιδιαίτερα εύθυμο πρέπει να είναι το κλίμα στον Λευκό Οίκο εάν κρίνει κανείς από τα... tweets για τη μείωση της ανεργίας στις ΗΠΑ.
Ο πρώτος που «χτύπησε» μέσω twitter ήταν ο ίδιος ο Αμερικανός πρόεδρος, Donald Trump, ο οποίος σχολίασε ότι «η ανεργία είναι στο χαμηλότερο σημείο μετά το 1969!».

Ακολούθησε το tweet του Λευκού Οίκου, όπου αναφέρεται «το ποσοστό της ανεργίας μειώθηκε ξανά! 
Στο 3,7% τον Σεπτέμβριο.
Η οικονομία ανθίζει υπό την ηγεσία του Donald Trump».


Σε χαμηλό 49 ετών η ανεργία στις ΗΠΑ

Σημαντική επιβράδυνση κατέγραψε τον Σεπτέμβριο του 2018 η αύξηση των θέσεων εργασίας στις ΗΠΑ, κυρίως λόγω του τυφώνα Florence, με το ποσοστό της ανεργίας να υποχωρεί, ωστόσο, στο χαμηλό σχεδόν 49 ετών του 3,7%, σε μια νέα ένδειξη περαιτέρω σύσφιξης της αμερικανικής αγοράς εργασίας.
Ειδικότερα, όπως ανακοίνωσε σήμερα (5/10/2018) το αμερικανικό υπουργείο Εργασίας, οι θέσεις εργασίας αυξήθηκαν κατά 134.000 τον περασμένο μήνα -ο μικρότερος ρυθμός αύξησης του έτους.
Την ίδια ώρα, τα στοιχεία του Ιουλίου και του Αυγούστου αναθεωρήθηκαν ανοδικά, δείχνοντας 87.000 περισσότερες θέσεις εργασίας από ό,τι είχαν αναφερθεί αρχικά.
Από την πλευρά τους, οι οικονομολόγοι είχαν προβλέψει αύξηση των θέσεων εργασίας κατά 185.000 και μείωση του ποσοστού ανεργίας στο 3,8%, από 3,9% τον Αύγουστο.
Την ίδια ώρα, το μέσο ωρομίσθιο αυξήθηκε κατά 0,3% ή κατά 8 σεντς, μετά από αύξηση επίσης 0,3% τον προηγούμενο μήνα.
Ωσόσο, σε ετήσια βάση, οι μισθοί αυξήθηκαν κατά 2,8%, έναντι της αύξησης 2,9% του Αυγούστου, που ήταν η μεγαλύτερη από τον Ιούνιο του 2009.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης