Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

Μάνθος (AENAON MARKETS): Εμφανής η διαγραμματική διάθεση νέας μετωπικής με τις 660 μονάδες

tags :
Μάνθος (AENAON MARKETS): Εμφανής η διαγραμματική διάθεση νέας μετωπικής με τις 660 μονάδες
Αν διασπαστούν οι 660 μονάδες ανοίγει ο δρόμος για την επόμενη στήριξη των 630 μονάδων
Με το Γενικό Δείκτη να δηλώνει έντονη αδυναμία ανοδικής διαπερατότητας της ζώνης αντίστασης των 685 με 675 μονάδων είναι κάτι παραπάνω από εμφανής η διαγραμματική διάθεση μιας νέας μετωπικής με το επίπεδο στήριξης των 660 μονάδων.
Κίνηση η οποία εάν ολοκληρωθεί με επιτυχία θα ανοίξει διάπλατα το δρόμο προς το επόμενο επίπεδο στήριξης των 630 μονάδων έχοντας  όμως πλέον κατά νου το όριο των 600 μονάδων.
Προσπαθώντας τώρα να βρούμε κάποια πηγή ανοδικής σκέψης εντοπίζουμε στις τελευταίες τρεις συνεδριάσεις ένα candlestick pattern, που αποκαλείται “ Stick Sandwich” και κάτω από κάποιες προϋποθέσεις, μπορεί να αποτελέσει σημάδι ανοδικής αλλαγής (Bullish reversal).
Σημαντικό στοιχείο σε αυτό το σχηματισμό είναι να μην προκληθεί νέο χαμηλό από εκείνο των 654 μονάδων, γεγονός που θα υποδείξει την αδυναμία των πωλητών να σπρώξουν ποιο παρακάτω το Γενικό Δείκτη.
Δυνάμεις χάνει σταδιακά ο δείκτης της υψηλής κεφαλαιοποίησης  FTSE 25 στη μάχη διατήρησης του άτμητου σε daily close των 1755 με 1750  μονάδων αφήνοντας έτσι περιθώριο για σκέψεις καθόδου προς το επόμενο επίπεδο στήριξης των 1688 μονάδων. Βέβαια μια τέτοια κίνηση θα χτυπήσει πτωτικά και τα υπόλοιπα blue chipsμιας που το 45,8% ελέγχεται από την Coca Cola HBC (με 25.82% συμμετοχή), τον ΟΤΕ (με 11,53% συμμετοχή) και τον ΟΠΑΠ (με 8,46% συμμετοχή) Αλλαγή στο υπάρχον σκηνικό θα μπορούσε να προκληθεί μόνο με το ανοδικό «πάτημα» του δείκτη άνω των 1800 μονάδων.
Έως και -17,5% έχασε ο Τραπεζικός Δείκτης με τη διάτρηση της σημαίνων διαγραμματικής περιοχής στήριξης των 563 με 550 μονάδων κατεβαίνοντας δυο  δυο τα σκαλιά προς το υπόγειο των 455 μονάδων..!!
Καλοδεχούμενη η γρήγορη ανοδική αντίδραση πιεσμένου ελατηρίου αλλά για να μπορέσει να δηλώσει ο δείκτης ανοδικό παρόν στις επόμενες συνεδριάσεις θα πρέπει να μην περάσει πτωτικά  από το επίπεδο των 530 με 525 μονάδων, όπου και περικλείει αρκετό βάρος των VWAPσυναλλαγών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης