Τελευταία Νέα
Διεθνή

Απολύσεις εκατοντάδων εργαζομένων από τη JPMorgan

Απολύσεις εκατοντάδων εργαζομένων από τη JPMorgan
Σε απολύσεις προχωρά η JPMorgan
Στην απόλυση περίπου 400 εργαζομένων από τον τομέα στεγαστικών δανείων στις Ηνωμένες Πολιτείες αναμένεται να προχωρήσει η J.P. Morgan Chase, όπως μεταδίδει η «Wall Street Journal» επικαλούμενη πηγές.
Η απόφαση της μεγαλύτερης επενδυτικής τράπεζας του κόσμου έρχεται έπειτα από επιβράδυνση της δραστηριότητας στον κλάδο, σημειώνεται, καθώς τους τελευταίους μήνες η αύξηση των πωλήσεων κατοικιών έχει υποχωρήσει σημαντικά, τη στιγμή που τα επιτόκια στεγαστικών δανείων έχουν πάρει την ανιούσα -αποθαρρύνοντας τους καταναλωτές.
Αξίζει να υπενθυμιστεί πως η τράπεζα, το 2014, είχε απολύσει 7.900 υπαλλήλους από τον ίδιο τομέα.
H J.P. Morgan προειδοποίησε τον περασμένο μήνα πως τα έσοδα του τρίτου τριμήνου θα μειωθούν σε σχέση με το 2017.
Μιλώντας σε διάσκεψη στη Νέα Υόρκη, η CFO Marianne Lake δήλωσε ότι «τα έσοδα των αγορών μας θα μειωθούν από ετήσια βάση.
Συγκεκριμένα, τα καθαρά έσοδα από τόκους θα κυμανθούν γύρω στα 55,5 δισ. δολάρια για το 2018, ενώ τα τραπεζικά δάνεια θα είναι "ισχυρά" και τα βασικά δάνεια θα αυξηθούν στο υψηλότερο επίπεδο από 6% έως 7%.
Επιπλέον, το βιβλίο της JPMorgan για το τι θεωρεί ότι τα βασικά δάνεια αυξήθηκε κατά 7% το δεύτερο τρίμηνο, εκπλήσσοντας μερικούς αναλυτές που είχαν προβλέψει υποτιθέμενα αποτελέσματα σε αυτήν την επιχείρηση.
Ωστόσο η κα Lake δήλωσε ότι τα συνολικά έξοδα θα αυξηθούν κατά μισό δισ. δολάρια έως 63,5 δισ. δολάρια από τα 63 δισ. δολάρια που είχαν προβλεφθεί προηγουμένως.
Το δεύτερο τρίμηνο του έτους, τα καθαρά κέρδη αυξήθηκαν κατά 18,3% στα 8,32 δισ. δολ. ή 2,29 δολ. ανά μετοχή, κατά το δεύτερο τρίμηνο που ολοκληρώθηκε στις 30 Ιουνίου, από 7,03 δισ. δολ. ή 1,82 δολ. ανά μετοχή, έναν χρόνο νωρίτερα.
Από την πλευρά της, οι αναλυτές ανέμεναν κέρδη 2,22 δολ. ανά μετοχή.
Τα έσοδα της τράπεζας σημείωσαν αύξηση 6% σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2017 και διαμορφώθηκαν στα 28,4 δισ. δολ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης