Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Ο Λευκός Οίκος με αφορμή την αγορά των ρωσικών S-400 από την Ινδία, υπενθυμίζει το θέμα των κυρώσεων

Ο Λευκός Οίκος με αφορμή την αγορά των ρωσικών S-400 από την Ινδία, υπενθυμίζει το θέμα των κυρώσεων
Οι Ηνωμένες Πολιτείες με αφορμή την πώληση των ρωσικών συστημάτων αντιαεροπορικής άμυνας S-400 στην Ινδία, προειδοποίησαν όλους τους συμμάχους και εταίρους του για την επιβολή κυρώσεων
Οι Ηνωμένες Πολιτείες με αφορμή την πώληση των ρωσικών συστημάτων αντιαεροπορικής άμυνας S-400 στην Ινδία, προειδοποίησαν όλους τους συμμάχους και εταίρους του για την επιβολή κυρώσεων στο πλαίσιο του νόμου CAATSA νόμος για την αντιμετώπιση αντιπάλων της Αμερικής μέσω κυρώσεων- Countering America's Adversaries Through Sanctions Act).
Αυτή ήταν η απάντηση που έδωσε εκπρόσωπος του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας του Λευκού Οίκου στον ανταποκριτή του TASS όταν ρωτήθηκε να σχολιάσει την συμφωνία μεταξύ Ρωσίας και Ινδίας για την πώληση των S-400.
«Καλούμε όλους τους συμμάχους και εταίρους μας να παραιτηθούν από οποιεσδήποτε συναλλαγές με την Ρωσία οι οποίες μπορούν να θέσου σε εφαρμογή τις κυρώσεις βάσει του νόμου CAATSA.
Η αμερικανική κυβέρνηση έχει ήδη υπογραμμίσει ότι ο κεντρικός τομέας που αφορά την εφαρμογή του κεφαλαίου 231 του νόμου CAATSA , αφορά τις νέες οι ποιοτικές αναβαθμίσεις (αμυντικών δυνατοτήτων) και σ αυτές περιλαμβάνονται τα συστήματα S-400».
Την ίδια ακριβώς απάντηση έδωσε στο πρακτορείο TASS και ο επίσημος εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης