Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Η Κίνα αναπτύσσει ένα σύστημα λέιζερ το οποίο θα ανιχνεύει υποβρύχια σε βάθος 500 μέτρων

tags :
Η Κίνα αναπτύσσει ένα σύστημα λέιζερ το οποίο θα ανιχνεύει υποβρύχια σε βάθος 500 μέτρων
Η Κίνα αναπτύσσει ένα σύστημα διπλής χρήσης λέιζερ το οποίο θα είναι με δεδομένα από δορυφόρους και το οποίο αποσκοπεί στην αύξηση της κινεζικής επιτήρησης της θαλάσσιας κυκλοφορίας και της παράλληλης ανίχνευσης των υποβρυχίων
Η Κίνα αναπτύσσει ένα σύστημα διπλής χρήσης λέιζερ το οποίο θα είναι με δεδομένα από δορυφόρους και το οποίο αποσκοπεί στην αύξηση της κινεζικής επιτήρησης της θαλάσσιας κυκλοφορίας και της παράλληλης ανίχνευσης των υποβρυχίων.



Η Κίνα επιδιώκει να ενισχύσει τις δραστηριότητες επιτήρησής της στη Θάλασσα της Νότιας Κίνας.
Οι ερευνητές εργάζονται επί του παρόντος στο σχεδιασμό του δορυφόρου στο εργαστήριο, αλλά τα λέιζερ και τα εσωτερικά συστατικά του αναπτύσσονται από 20 ερευνητικά ινστιτούτα και πανεπιστήμια σε ολόκληρη τη χώρα.
Εάν το πρόγραμμα είναι επιτυχές, θα επιτρέψει στην Κίνα να επιβλέπει το ανώτερο στρώμα του Ωκεανού.
Για αρκετές δεκαετίες, αρκετές χώρες προσπαθούσαν να αναπτύξουν μια συσκευή για την ανίχνευση υποβρυχίων χρησιμοποιώντας την τεχνολογία LIDAR (ανίχνευση και εύρεση φωτός).
Τόσο οι ΗΠΑ όσο και η Ρωσία διαθέτουν εργαλεία που αναγνωρίζουν τα υποβρύχια 300 πόδια κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας.
Αλλά αυτό δεν αρκεί, καθώς οι περισσότερες υπερδυνάμεις έχουν υποβρύχια που λειτουργούν σε βάθη 1.600 ποδιών.
Πρόσφατα, η NASA και η Defense Advanced Research Projects Agency χρηματοδοτούσαν έργα που θα μπορούσαν να δουν υποβρύχια έως 600 πόδια κάτω από την επιφάνεια - αλλά ακόμα πουθενά κοντά στη ζώνη στόχου των 1.600 ποδιών.
Λέιζερ που διεισδύουν σε βάθος 1.600 ποδών παραμένουν μια ροή σωλήνα για μεγάλες υπερδυνάμεις.
Η Κίνα προσπαθεί να πραγματοποιήσει αυτό το όνειρο.



Μόλις συναρμολογηθούν τα εξαρτήματα λέιζερ του Project Guanlan, μια πιλοτική δοκιμή της συσκευής θα μπορούσε να τοποθετηθεί σε επίπεδο κατασκοπείας σε δορυφόρους παρακολούθησης.
Από τότε που ο Πρόεδρος της Κίνας Xi Jinping ανέλαβε καθήκοντα το 2013, η Κίνα επενδύει σε μεγάλο βαθμό σε στρατιωτικό εξοπλισμό, συμπεριλαμβανομένης της τεχνολογίας κατά των υποβρυχίων, καθώς στρατιωτικοποιεί τη Θάλασσα της Νότιας Κίνας.
Με την πιθανή ανάπτυξη του κινεζικού λέιζερ ανίχνευσης υποβρυχίων θα μπορούσε να καταστεί ένα μεγάλο γεωστρατηγικό πλεονέκτημα ενόψει ενός νέου Ψυχρού Πολέμου μεταξύ ΗΠΑ-Κίνας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης