Τελευταία Νέα
Διεθνή

Άνοδος 0,3% για τον χρυσό στα 1.205,60 δολ. ανά ουγγιά - Εβδομαδιαία κέρδη 0,8%

tags :
Άνοδος 0,3% για τον χρυσό στα 1.205,60 δολ. ανά ουγγιά - Εβδομαδιαία κέρδη 0,8%
Με άνοδο 0,3%, μετά από τρεις συνεχόμενες ημέρες πτώσης, έκλεισε ο χρυσός, στον απόηχο των μεικτών στοιχείων για την απασχόληση στις ΗΠΑ
Με άνοδο, μετά από τρεις συνεχόμενες ημέρες πτώσης, έκλεισε σήμερα (5/10/2018) ο χρυσός, στον απόηχο των μεικτών στοιχείων για την απασχόληση στις ΗΠΑ, αν και οι ανησυχίες για την άνοδο των αμερικανικών ομολόγων κράτησαν τα κέρδη του πολύτιμου μετάλλου σε χαμηλά επίπεδα.
Ειδικότερα, σημερινά στοιχεία του αμερικανικού υπουργείου Εργασίας έδειξαν ότι το ποσοστό της ανεργίας στις ΗΠΑ διολίσθησε στο χαμηλό 49 ετών του 3,7% τον Σεπτέμβριο του 2018, σε μια νέα ένδειξη περαιτέρω σύσφιξης της αμερικανικής αγοράς εργασίας.
Ωστόσο, οι θέσεις εργασίας αυξήθηκαν με τον μικρότερο ρυθμό αύξησης του έτους, κατά 134.000.
Την ίδια ώρα, το μέσο ωρομίσθιο αυξήθηκε κατά 0,3% ή κατά 8 σεντς, μετά από αύξηση επίσης 0,3% τον προηγούμενο μήνα.
Σε ετήσια βάση, οι μισθοί αυξήθηκαν κατά 2,8%, έναντι της αύξησης 2,9% του Αυγούστου, που ήταν η μεγαλύτερη από τον Ιούνιο του 2009.
Οι αποδόσεις των ομολόγων των ΗΠΑ ανήλθαν εκ νέου μετά τα στοιχεία για την ανεργία, αλλά και τους μισθούς, με εκείνη του 10ετούς να ανέρχεται σε νέο υψηλό επτά ετών.
Η απόδοση του 10ετούς ομολόγου των ΗΠΑ ξεπέρασε την Τετάρτη το 3,2% για πρώτη φορά από το 2011, στον απόηχο των στοιχείων που έδειξαν ότι ο ιδιωτικός κλάδος της χώρας πρόσθεσε 230.000 νέες θέσεις εργασίας τον Σεπτέμβριο, πολύ περισσότερες από τις 168.000 του Αυγούστου.
Θετικά στοιχεία για την αμερικανική οικονομία ενισχύουν τις προσδοκίες για μια πιο «επιθετική» σύσφιξη της νομισματικής πολιτικής από την Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ (Federal Reserve, Fed), κάτι που ωθεί υψηλότερα τις αποδόσεις των ομολόγων.
Εξάλλου, λίγο μετά τη δημοσίευση των στοιχείων για την απασχόληση, ο πρόεδρος της Fed της Νέας Υόρκης, John Williams, δήλωσε πως εάν η οικονομία των ΗΠΑ παραμείνει στην τρέχουσα πορεία, οι σταδιακές αυξήσεις των επιτοκίων συνιστούν το «σωστό μονοπάτι».
Ωστόσο, η τιμή του συμβολαίου του χρυσού παραδόσεως Δεκεμβρίου έκλεισε σήμερα με άνοδο 0,3% ή 4 δολ. στα 1.205,60 δολ. ανά ουγγιά.
Σε εβδομαδιαία βάση, ο χρυσός ενισχύθηκε κατά 0,8%.


Εν τω μεταξύ, αρνητικά ήταν τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν σήμερα για το εμπορικό ισοζύγιο των ΗΠΑ, που έδειξαν ότι το έλλειμμα διευρύνθηκε περαιτέρω τον Αύγουστο του 2018 και ανήλθε σε υψηλό έξι μηνών, καθώς οι εξαγωγές μειώθηκαν περαιτέρω, ενώ οι εισαγωγές ανήλθαν σε ιστορικό ρεκόρ, σε μια ένδειξη ότι το εμπόριο θα μπορούσε να πλήξει την οικονομική ανάπτυξη στο γ’ τρίμηνο του 2018.
Ειδικότερα, όπως ανακοίνωσε το αμερικανικό υπουργείο Εμπορίου, το εμπορικό έλλειμμα των ΗΠΑ αυξήθηκε κατά 6,4% στα 53,2 δισ. δολ., σημειώνοντας αύξηση για τρίτο συνεχόμενο μήνα.
Από την πλευρά τους, οι οικονομολόγοι είχαν προβλέψει μια διεύρυνση του ελλείμματος στα 53,5 δισ. δολ. για τον Αύγουστο.
Οι εξαγωγές υποχώρησαν κατά 0,8% στα 209,4 δισ. δολ., ενώ οι εισαγωγές αυξήθηκαν κατά 0,6% στο ποσό-ρεκόρ των 262,7 δισ. δολ., καθώς οι εισαγωγές οχημάτων ανήλθαν σε επίπεδα ρεκόρ.
Την ίδια ώρα, το -πολιτικά ευαίσθητο- εμπορικό έλλειμμα με την Κίνα αυξήθηκε κατά 4,7% και ανήλθε στο ρεκόρ των 38,6 δισ. δολ.
«Δεδομένης της ισχύς του δολαρίου, θα περίμενε κανείς ότι ο χρυσός και τα υπόλοιπα μέταλλα θα βρεθούν υπό σημαντική πώληση η οποία σχετίζεται με τις συναλλαγματικές ισοτιμίες», σχολιάζει η ADM Investor Services, σε ό,τι αφορά τις προοπτικές για τον χρυσό.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης